Hoe zorg je ervoor dat een kleine hond stopt met bijten?

In plaats van uw hond time-outs te geven voor hard bijten, begin hem time-outs te geven elke keer dat u voelt dat zijn tanden uw huid raken. Zodra je voelt dat de tanden van je hond je raken, geef je een hoge schreeuw. Loop dan meteen van hem weg. Negeer hem 30 tot 60 seconden.

Het is belangrijk om te onthouden dat mondgedrag bij puppy's vaak normaal is. Puppy's gebruiken immers hun mond om de wereld om hen heen te ervaren en het is normaal dat ze kauwen, vooral tijdens kinderziektes. Tijdens deze overgangsperiode is het belangrijk om uw pup geschikte voorwerpen te geven om op te kauwen. Gelukkig zijn puppy's behoorlijk trainbaar en kunnen ze worden geleerd om jezelf en anderen niet te bijten.

Met de hulp van Richter behandelen we verschillende technieken om bijten te remmen en uw puppy te helpen zijn mond beter te gebruiken. Hieronder vind je enkele tips en aanwijzingen over hoe om te gaan met opwinding, bijtgedrag en wat je kunt vermijden. Daarom is het belangrijk om op jonge leeftijd bijtremming te trainen. Richter zegt echter: „Opwinding bijten gaat niet gepaard met communicatieve waarschuwingssignalen zoals grommen, en mag niet gemakkelijk worden aangezien voor agressie.

Dit gedrag ontwikkelt zich meestal als tandjes krijgen puppy's veranderen in adolescenten, maar het kan later in het leven verschijnen. Ongeveer zes maanden oud is de leeftijd waarop uw hond zijn mond minder zou moeten gebruiken. Ze zullen zelfverzekerder zijn en meer op hun ogen en neus vertrouwen om de wereld om hen heen te verkennen. Als monden echter na zes maanden een consistent gedrag is, is het tijd om wortelproblemen te onderzoeken om te voorkomen dat u getuige bent van het gedrag in de adolescentie van uw hond.

Vroegtijdige bijtremmingstraining kan de kans op bijten tijdens de volwassenheid verminderen en de stress van u en uw hond verminderen. Puppy's bijten vaak omdat ze opgewonden zijn of tandjes krijgen. Bij opwindingsbijten drukt uw hond opwinding, speelsheid of onzekerheid uit, geen agressie. Ja, het kan pijn doen, maar uw hond is waarschijnlijk niet van plan u pijn te doen.

Als uw puppy rond de drie tot vier maanden meer mondig begint te worden, krijgt hij waarschijnlijk tandjes. Puppy's ontwikkelen ongeveer zes weken 28 melktanden. Tandjes krijgen begint op drieënhalf tot vier maanden tot de leeftijd van zes tot zeven maanden, wanneer hun permanente tanden (42 van hen) binnenkomen. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar een gecertificeerde behaviorist of trainer die technieken voor positieve bekrachtiging beoefent.

Onderzoek toont aan dat aversieve, dominantie-trainingsmethoden, zoals de alfa-rol, mondgedrag erger of mogelijk agressief kunnen maken. Sommige hondenouders vragen zich af of het het beste is om je pup een dutje te laten doen of te sporten voordat je gaat spelen om knijpgedrag te verminderen, maar Richter zegt dat dat niet per se het geval is. Let dus liever op hoe je pup speelt. Richter zegt dat je je best moet doen om de drang om uit te schelden te weerstaan.

Een van de eerste dingen die u kunt doen als uw huisdier vanwege opwinding begint te bijten, is „Wees een boom”, wat veel lijkt op het klinkt. Richter zegt dat dit een goed startpunt is om te helpen voorkomen dat de persoon bijdraagt aan de opwinding van een hond. Laat wat lekkers of voedsel op de grond vallen om de mond van uw huisdier met iets anders te betrekken. Terwijl uw huisdier het gevallen voedsel eet, gaat u rustig weg van uw huisdier en achter een barrière zoals een babyhek of deur.

Kom terug met een geschikt voorwerp waar de hond op kan kauwen, zoals een natuurlijke kauwsnack, knuffelspeelgoed, enz. Wanneer je weer gaat spelen, probeer dan eerst via beveiligd contact te spelen. Bijvoorbeeld, als uw huisdier in de woonkamer achter een hek staat, en u bent in de keuken aan de andere kant van dat hek. Als je huisdier naar je toe springt, kun je gemakkelijk een stap achteruit doen en beschermd worden door de barrière tussen jou.

Communiceer door of over de poort totdat u zich veilig voelt en er zeker van bent dat uw huisdier meer interactie aankan. Om een spel met uw huisdier te beëindigen, geeft u hem iets anders waar ze zelfstandig mee kunnen omgaan, zoals een natuurlijke kauwbeurt, knuffelspeelgoed, puzzelspeelgoed, enz. Om weg te gaan van de interactie. Wanneer u met uw hond werkt, moet u uw ledematen niet schokken, want dat kan ze verleidelijker maken om mee te spelen.

Probeer ze in plaats daarvan slap te laten gaan. Je zult ook voorzichtig moeten zijn met je kledingkeuzes. Voorkom dat er iets bungelt en blijf bij stoffen die bestand zijn tegen tanden en klauwen. Met andere woorden, dit is niet het moment om je meest favoriete outfit te dragen, aangezien honden tijdens het spelen gemakkelijk kleding kunnen pakken.

Als u zich losmaakt met uw hond tijdens het bijten, geeft u aan dat dit gedrag „game over” betekent. Wanneer u uw hond opnieuw inschakelt, is het handig om te wachten tot hij een rustigere lichaamstaal vertoont. Als uw hond moeite heeft om te ontspannen, raadt Richter ook aan om Dr. Karen Overall's Protocol for Relaxation, een reeks taken die worden uitgevoerd terwijl uw huisdier ontspant en die geleidelijk intenser worden.

Het omleiden van de mond van een hond naar een geschiktere uitlaat kan een goede manier zijn om uw ledematen bijtvrij te houden en het geeft uw hond iets veiligs en probleemloos waar hij meer druk op kan uitoefenen. Als u merkt dat het omleiden van uw hond, of stoppen met spelen, niet werkt, kan het zijn dat uw hond naar het potje moet gaan of een dutje nodig heeft. Uitrusten of de omgeving veranderen met een snelle zindelijkheidswandeling kan een hond helpen resetten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat buitensporig gedrag meer nodig heeft dan alleen een snelle oplossing en dat een professionele beoordeling door een dierenarts nodig kan zijn.

Schattige puppy speelt sleepboot met een speeltje Zoals hierboven vermeld, kan omleiding een grote hulp zijn bij het leren hoe je een puppy kunt laten stoppen met bijten. Als het bijten doorgaat nadat je het spel hebt losgemaakt, kun je verrijkingsactiviteiten proberen die de mond van een hondje bezig houden. Mentale stimulatie heeft ook het voordeel dat een hond moe wordt, zodat ze minder geneigd zijn om je een chomp te geven. Deze activiteiten kunnen omvatten dat uw hond zich bezighoudt met puzzelspeelgoed of snuffelmatten om er maar een paar te noemen.

De sleutel is consistentie, dus het is belangrijk om te blijven trainen, zelfs als uw hond niet in een prikkelbare toestand verkeert. Het is goed om kalm gedrag aan te moedigen, en dit is een nuttige video over hoe je kalmte kunt versterken door middel van verbale en situationele signalen. Schreeuwen en hoge geluiden kunnen de situatie erger maken, omdat deze geluiden uw puppy kunnen beangstigen of verder kunnen opwinden. Door uw hond bang te maken, kunnen ze agressiever worden, en afkeer technieken kunnen de situatie verder verwarren, waardoor uw hond denkt dat u aan het spelen bent in plaats van te proberen het gedrag te stoppen.

Aangezien opwinding bijten uiteindelijk voortkomt uit een gebrek aan impulscontrole, zal het verbeteren van de basisprincipes van uw hond met aanwijzingen zoals laten staan, zitten, blijven en gaan, ook op de lange termijn nuttig zijn. Immers, als uw hond in verblijf is, zullen ze moeite hebben om u tegelijkertijd te monden. Het trainen van sterk alternatief gedrag voor wanneer uw hond te mondig wordt, kan soms een oplossing op zich zijn. Maar als de vermelde acties nog steeds niet genoeg lijken te zijn, is het tijd om professionele hulp te raadplegen.

Met voldoende kracht naar je knijpen of monden dat het pijn doet. Niet gemakkelijk omgeleid naar geschikte objecten. Persistent, herhaaldelijk terugkeren naar ongepaste activiteiten. Worstelen om terug te keren naar een rustige staat.

Weergeven van signalen van lichaamstaal van stress. Schade aan of vernieling van het huis, of voorwerpen in huis. Is een gecertificeerde professionele hondentrainer (CPDT-Ka) en gecertificeerde scheidingstrainer (CSAT). Ze is eigenaar van Modern Hound Dog Training in San Francisco en geeft hondentrainingslessen aan de San Francisco SPCA.

Mensen kunnen dit gedrag misbruiken om het bijten van puppy's te stoppen en uw pup te leren hoeveel monden acceptabel is. Wanneer een puppy te hard aan je hand of vinger vastklampt, laat je hand slap worden en imiteer dat schreeuwende geluid. Wanneer de puppy loslaat, negeer haar dan 10 tot 20 seconden en hervat dan het spelen. Hoewel sommige honden vriendelijker zijn dan andere, kan elke hond bijten, ongeacht het ras of de grootte.

Bepalen waardoor uw kleine hond bijt, is belangrijk om erachter te komen hoe ver u kunt gaan met uw training. het is bekend dat kleine honden bijten uit angst, territoriale agressie, speelsheid, letsel en ziekte, of vanwege verwaarlozing of misbruik uit het verleden. Zelfs dan zijn er mogelijkheden om met bijna elke hond een bijtende gewoonte door te werken, inclusief kleine honden. Zelfs als u zelf geen hond heeft, is het belangrijk voor u en andere mensen in uw omgeving, inclusief kinderen, om te weten hoe u met honden moet omgaan en hoe en wanneer u er een moet benaderen.

Als hondenbezitter moet u de verantwoordelijkheid nemen om uw hond te trainen en te allen tijde onder controle te houden. Een laatste optie om uw pup af te leiden, is om een speeltijd voor uw hond te regelen met andere puppy's of gevaccineerde volwassen honden. .