Hoeveel brood mag een hond eten?

Omdat brood erg vullend is, maar niet erg voedzaam, moet u uw hond niet veel voeren. Brood kan ook een opgeblazen gevoel veroorzaken, wat een ernstig probleem is voor onze harige vrienden. Daarom moet u uw hond slechts een heel kleine hoeveelheid brood geven als een incidentele traktatie. Een korst is prima, maar een hele plak is te veel.

Het korte antwoord op de vraag „kunnen honden brood eten? is ja. Honden kunnen veilig brood eten op vrijwel dezelfde manier als mensen met mate. Gewoon wit- en tarwebrood zijn over het algemeen veilig voor honden om te eten, op voorwaarde dat ze geen allergieën hebben en het meestal geen maagklachten veroorzaakt. Rozijnen zijn gemaakt van druiven en beide zijn giftig voor honden.

Veel fruitbroden en gebak kunnen rozijnen bevatten die extreem giftig kunnen zijn. Het exacte mechanisme van toxiciteit is onbekend, maar bij sommige honden kan het nierfalen veroorzaken. Onmiddellijke behandeling door een dierenarts wordt geadviseerd als er rozijnen zijn geconsumeerd. Dus terwijl honden brood kunnen eten, betekent dat dan dat brood goed voor ze is? Net als bij mensen is brood qua voedingswaarde niet gunstig voor honden.

Het zit vol koolhydraten en te veel kan ervoor zorgen dat uw hond overgewicht krijgt. Daarnaast komt gist op in brood, zodat het ook in de maag van uw hond kan uitzetten. Dit geldt niet voor alle vreemde voorwerpen of botscherven, maar brood kan uw hond helpen kleine stukjes te verteren. De meeste gezonde honden zullen het prima vinden om af en toe een kleine hoeveelheid gewoon brood te eten, maar het advies zou zijn om zich aan hun normale dieet te houden, omdat brood extra calorieën aan hun dieet kan toevoegen, waardoor hun risico op obesitas toeneemt.

Kleine hoeveelheden roggebrood zouden uw hond geen problemen moeten bezorgen, maar bedenk dat het regelmatig voeren van brood aan uw hond lege calorieën aan zijn dieet kan toevoegen en ongezonde gewichtstoename kan veroorzaken. Wanneer honden zelfs maar kleine hoeveelheden hiervan eten, kan dit ervoor zorgen dat ze een ongepaste hoeveelheid insuline afgeven, waardoor de bloedsuikerspiegel snel daalt. Sommige honden kunnen een allergische reactie op tarwe hebben, hoewel dierenartsen tarwebrood beschouwen als een gezondere optie voor uw hond. Brood dat zaden bevat, zal waarschijnlijk geen specifieke problemen voor uw hond veroorzaken als het af en toe in kleine hoeveelheden wordt gevoerd, maar nogmaals, als het giftige ingrediënten bevat, moet dit worden vermeden.

Brood heeft een hoge glycemische stoot en bevat veel calorieën, dus voer uw hond slechts zeer kleine stukjes brood tegelijk om obesitasgerelateerde ziekten, zoals diabetes, te voorkomen. Maar weet je welke veilig versus giftig zijn? Zorg ervoor dat u uzelf leert welke voedingsmiddelen wel en niet veilig zijn voor honden om te eten en te drinken en wat u moet doen als uw hond maagklachten heeft. Naast wit- en tarwebrood is roggebrood prima voor honden zonder tarweallergieën om in kleine hoeveelheden aan te knabbelen. Hier is wat u moet weten over de risico's van het voeren van brood aan honden om ervoor te zorgen dat uw hond gelukkig en gezond blijft.

Samenvattend is het onwaarschijnlijk dat normaal gewoon brood gezonde honden te veel zorgen baart als het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd.