Honden vergelijkbaar met mini aussie?

Shetland Sheepdogs zijn veel kleiner van formaat dan Australian Shepherds en kunnen gemakkelijker te hanteren zijn als u in een kleine ruimte woont. Het zijn vaak shedders en vereisen nog steeds veel beweging, maar ze zijn meestal gemakkelijker in de buurt van andere honden en mensen. Als je een fan bent van de gedrongen en degelijkheid van Australian Shepherds, vind je misschien een Leonberger die bij je smaak past. Ze hebben middellange tot lange jassen en zijn zwaarder, maar ze delen iets van de vorm van de Australian Shepherd.

Border Collies, Poedels en andere werkhonden delen veel op het gebied van intelligentie en temperament, terwijl Leonbergers en andere gedrongen honden een deel van die mooie stevigheid en brokheid bieden die Australian Shepherds belichamen. Omdat zowel de Australische herder als de Welshe corgi workaholics zijn, zullen de Augi het heerlijk vinden om bezig te worden gehouden, waardoor hij het ideale boerderijhondenras is. Er zijn maar weinig hoektanden die meer een ervaren hondenbezitter nodig hebben dan deze twee hoedende wonderen, de border collie en de Australische herder. Ze hebben allebei een charisma met heldere ogen, uitstekende energie en een gretige arbeidsethos die onovertroffen is.

Border Collies zijn iets lichter dan Aussies. Ze zijn 18-21 inch (vrouwtjes) en 19-22 inch (mannetjes), met een gewicht tussen de 30 en 55 lbs De Chow Shepherd is als een luchtigere bruine Australian Shepherd met wat meer heft. Het temperament van deze honden kan variëren, afhankelijk van welke kant ze meer erven. Dit komt omdat Chows en Aussies een contrast hebben in persoonlijkheden.

In bepaalde delen van de VS is het populair om beide rassen te kruisen met de Australian Cattle Dog om de Texas Heeler, een hardwerkende boerderijhond, te kratten. Als uw hond verwacht dat u een bal of frisbee gooit of hij kijkt hoe andere honden rondrennen, kan hij de typische Border Collie-stalkhouding aannemen. Terwijl de eerste honden van beide rassen alleen werden ontwikkeld vanwege hun werkvermogen, zijn er tegenwoordig verschillende rasregisters die honden fokken om aan een bepaalde fysieke standaard te voldoen. Deze mooie maar elegante honden hebben sterke persoonlijkheden die niet worden aanbevolen voor beginnende hondenbezitters.

Een ander geweldig idee is om naar je mixpup te zoeken op sites voor hondenadoptie, die gevuld zijn met stronthonden. Ze hebben de beschreven eigenschappen, omdat ze oorspronkelijk honden hoeden, maar ze hebben ook een sterke onafhankelijke drive en zijn erg waakzaam, waardoor ze geweldige waakhonden zijn voor de ervaren eigenaar. Deze intelligente honden zijn loyaal, maar kunnen een beetje eigenzinnig zijn, dus ze hebben ervaren hondenbezitters nodig. Met andere woorden, het is een zeer duurzame hond die is ontwikkeld om het ultieme werkhondenras te zijn - afhankelijk van de baan.