Klein op honden?

De kleine en pittige teckel is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange lichaam op stompe benen en is al lang een favoriet van het gezin. Hoewel het vandaag misschien moeilijk te geloven is, werden deze worsthonden oorspronkelijk gefokt als jagers die in dassen- en konijnenholen kropen om hun prooi weg te spoelen. Sommige teckels worden nog steeds gebruikt bij de jacht, maar meestal zijn deze kleine jongens een geweldig, klein familiehuisdier dat geliefd is bij hun mensen. De Havanezer, de enige hond afkomstig uit Cuba, is een prachtige pup met een prachtige zijden vacht die ruig, geborsteld glad of zelfs met snoer kan worden achtergelaten.

Een van nature geboren mensenbehager, de Havanezer is intelligent en houdt ervan trucs uit te voeren en in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een goed gesocialiseerde Japanse kin is een lieve, kieskeurige hond die is beschreven als beslist katachtig in zijn manier en persoonlijkheid. Gefokt als schoothondje voor oosterse adel, zijn deze kleine kerels het meest thuis op een zachte bank of op je schoot, dus wees voorbereid op voldoende knuffeltijd. Praat met fans van het ras en ze zullen je vertellen dat er geen betere kleine hond is dan deze koning van het speelgoed, de miniatuurpinscher.

Alerte, intelligente en echte kleine atleten, deze kleine honden zijn geen speelgoedversies van Doberman-pinschers, zoals veel mensen denken. In plaats daarvan zijn ze hoogstwaarschijnlijk een mix van teckel- en Italiaanse windhondenlijnen. Als je op zoek bent naar een kleine hond om mee te joggen of om mee te doen aan behendigheids- of flyball-wedstrijden, kijk dan niet verder dan deze knappe kleine hardloper. Kleine hondenrassen krijgen soms een slechte reputatie als vrolijk, hyperactief en moeilijker te trainen, maar zoals bij elk stereotype is dat niet per se het geval.

Natuurlijk, de verschillende soorten kleine honden (zelfs speelgoedrassen) verpakken veel persoonlijkheid in een klein lichaam. Deze kleine honden zijn echter trouwe metgezellen met veel hart en hebben een liefdevolle instelling voor zowel volwassenen als kinderen. Ook wel de Continental Toy Spaniel genoemd, de Papillon is een van de oudste speelgoedspaniels. Het ontleent zijn mooie Franse naam aan het karakteristieke vlinderachtige uiterlijk van het lange en omzoomde haar op de oren.

Deze kleine hond heeft een grote hondenpersoonlijkheid, met de energie, het uithoudingsvermogen en de behendigheid om de grotere honden bij te houden. Zoals bij alle honden, train vroeg en houd ze bezig, anders wordt ze vrolijk.