Kunnen kleine honden een opgeblazen gevoel krijgen?

Houd er echter rekening mee dat kleine honden ook een opgeblazen gevoel krijgen, waaronder rassen zoals Yorkies en Teckels, maar de snelheid waarmee honden een opgeblazen gevoel krijgen, is nog steeds hoger bij grotere en grotere honden. Maagdilatatie en volvulus (GDV) is een levensbedreigende aandoening die het meest voorkomt bij grote honden met een diepe bovenlijf, hoewel elke hond er last van kan hebben. In een vroeg stadium vult de maag zich met gas, waardoor een eenvoudige maagdilatatie of een opgeblazen gevoel ontstaat. Soms gaat de aandoening niet verder dan een opgeblazen gevoel.

Een GDV is echter een progressie van de opgeblazen gevoel in een volvulus, waarin de enorme, met gas gevulde maag op zichzelf draait zodat zowel de ingang als de uitgang van de maag geblokkeerd raken. Dit is een levensbedreigende noodsituatie die een spoedoperatie vereist om te corrigeren. Elke hond kan een opgeblazen gevoel hebben, maar het komt veel vaker voor bij grote rassen met diepe bovenlijf, zoals Akitas, boksers, bassethonden en Duitse herders. Sommige lopen een hoger risico dan andere, waaronder Duitse Denen, Gordon Setters, Irish Setters, Weimaraners en St.

Hoewel bloat uitgebreid is bestudeerd, begrijpen onderzoekers nog steeds niet volledig waarom het gebeurt. Maar ze weten wel dat het hondenras de grootste factor is. Elke hond kan een opgeblazen gevoel krijgen, maar honden van grote en gigantische rassen zijn er vatbaar voor. De theorie is dat honden met diepe, smalle kisten meer ruimte in hun buik hebben om de maag te laten bewegen en verdraaid te raken.

Uw hond heeft mogelijk ook een echocardiogram (ECG) nodig om de hartfunctie te evalueren, aangezien een opgeblazen gevoel abnormale hartslagen veroorzaakt bij ongeveer 40 procent van de honden. Na een GDV-operatie blijft een hond in het ziekenhuis totdat de pijn onder controle is, bloedonderzoek normale enzymspiegels aangeeft en de hond alleen goed eet en drinkt. Als de buik van uw hond er gezwollen of opgezwollen uitziet, of als uw hond zich ongemakkelijk voelt, wacht dan niet; haast uw huisdier onmiddellijk naar een dierenziekenhuis. Droogvoer kan een opgeblazen gevoel veroorzaken bij honden, vooral als het in grote hoeveelheden tegelijk wordt gegeten of als een hond snel traint na het eten.

Maagzwelling bij honden kan ook het gevolg zijn van het feit dat de hond te veel tegelijk eet, inwendige bloedingen als gevolg van trauma of een gescheurde massa, darmobstructie of tumoren. Angst kan een bijdragende factor zijn aan GDV in recente onderzoeken, honden die ontspannen en kalm waren, liepen een lager risico op het ontwikkelen van GDV dan honden die als hyper of angstig werden beschreven. Het kan resulteren in het plaatsen van een buis in de longen van uw hond en het doden of ernstig verwonden van uw hond, of gewond raken door een hondenbeet. Het komt vaak voor dat honden met een opgeblazen gevoel kwijlen en droge deining hebben, wat een kleine hoeveelheid schuim of slijm kan veroorzaken.

Maagzwelling bij honden kan een levensbedreigende noodsituatie zijn, of het kan zo simpel zijn als uw hond te veel eet. Omdat maagzwelling bij honden gevaarlijk kan zijn, probeer nooit zelf de oorzaak van de maagproblemen van uw hond te achterhalen.