Kunnen kleine honden rauw vlees eten?

Rauw vlees bevat waarschijnlijk schadelijke bacteriën zoals Salmonella, Listeria, E. Door vlees op een veilige temperatuur te koken, worden die schadelijke bacteriën gedood. Door ongekookt vlees te voeren, is er een groter risico dat uw hond een door voedsel overgedragen ziekte of een ander type bacteriële infectie krijgt. Ja, honden kunnen rauw vlees eten, maar we raden u aan ervoor te zorgen dat uw dierenarts ook aan boord is met de dieetverandering.

Er zijn ook nogal wat dingen waar u rekening mee moet houden om uw huisdier gezond en gelukkig te houden en tegelijkertijd het risico op ziekte door een rauw dieet te verminderen. Zoals eerder uitgelegd, is de belangrijkste logica om uw hond met rauw vlees te voeren dat het zo dicht mogelijk bij het dieet van wilde honden ligt. Ongeacht de voordelen waar voorstanders van rauw vleesdieet in geloven, is een belangrijke kwestie voor hondenexperts of het plaatsen van honden op rauwe diëten een risico kan vormen voor honden en hun eigenaren. De besparing zal aanzienlijk hoger zijn wanneer u zelfgemaakt rauw hondenvoer maakt voor middelgrote tot grote honden.

Als u weet dat uw hond de neiging heeft om te slikken, houdt u het ene uiteinde van het rauwe vlezige bot vast terwijl uw hond aan het andere uiteinde begint te kauwen. Maar ondersteunt de wetenschap het rawfood-dieet voor honden? En wat houdt eigenlijk een gezond rauw hondenvoerdieet in? Hier leggen we de ietwat controversiële voedingsmethode uit, plus hoe je het kunt proberen. De eenvoudigste manier om de overgang van brokjes naar rauw hondenvoer te maken, is door vooraf gemaakt rauw hondenvoer te kopen, althans in het begin. Koken en andere processen waaraan commercieel hondenvoer en zelfgemaakte diëten worden onderworpen, kunnen deze enzymen vernietigen en daardoor de kwaliteit van hondenvoer aanzienlijk verminderen.

Hoewel de oude voorouders van hedendaagse honden zijn geëvolueerd van wilde honden en wolven, is je lieve hond geëvolueerd om anders te zijn dan zijn voorouders. Tijdens het experiment vervingen ze hondenvoer in blik door ossenstaart en bestudeerden ze 30 honden met tandsteen en tandverlies. Als voormalig professionele hondenuitloper is ze gepassioneerd over het balanceren van soortgeschikte lichaamsbeweging met gezonde hondenvoeding. Bovendien hebben ze ook de meer specifieke vraag gehad welke rauwe vlezige botten (RMB's) veilig zijn om kleine en kleine honden te voeren.