Leven kleine honden langer?

Urfer's studie, kleine honden hadden een langere mediane levensduur op 14, 95 jaar, middelgrote honden leefden gemiddeld 13, 86 jaar en grote honden leefden 13, 38 jaar. De lichaamsgrootte van de hond was de belangrijkste variabele bij het voorspellen van de levensduur, belangrijker dan of de hond al dan niet raszuiver was. Hoe groter de hond, hoe korter de levensverwachting. Een grote hond zoals een Sint Bernard heeft een levensduur van tussen de vijf en acht jaar, terwijl kleinere rassen over het algemeen wel 12 tot 15 jaar kunnen leven.

Waarom honden de trend tegengaan „creëert een puzzel, zegt evolutionair bioloog professor Mark Elgar van de School of Biosciences van de University of Melbourne. Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwelijke honden die zijn gesteriliseerd langer leven dan teefjes die intact zijn. Professor Elgar zegt dat de vuistregel is dat „de gemiddelde levensduur voor vrij grote honden ongeveer zeven jaar is, en 14 jaar voor kleinere honden. Professor Elgar zegt dat de vuistregel is dat de gemiddelde levensduur voor vrij grote honden ongeveer zeven jaar is, en 14 jaar voor kleinere honden.

Onderzoekers bestudeerden meer dan 40.000 honden en ontdekten dat de levensverwachting van gesteriliseerde en gecastreerde honden langer was dan intacte tegenhangers. Volwassen grote en kleine honden hadden ongeveer gelijke hoeveelheden antioxidanten, maar de cellen van puppy's van grote rassen hadden te veel overtollige vrije radicalen om de antioxidanten te bestrijden, meldden de studenten hier vorige week tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Integrative and Comparative Biology. Dus als u een hond kiest, hoe weet u dan hoe lang uw favoriete hond naar verwachting zal leven? Is het gebaseerd op ras, grootte en geslacht? Als je een huisdier voor het leven wilt, is de hond misschien niet het juiste dier voor jou. Kraus postuleerde ook dat grotere honden gewoon een riskantere of gevaarlijkere levensstijl kunnen leiden dan honden die in handtassen worden gedragen, wat leidt tot eerdere sterfte.