Waarom bijten kleine honden?

Het is bekend dat kleine honden bijten uit angst, territoriale agressie, speelsheid, letsel en ziekte, of vanwege verwaarlozing of misbruik uit het verleden. Het is belangrijk om precies te onderscheiden waardoor uw hond knapt, omdat dit uw kansen op het selecteren van het juiste type training aanzienlijk kan vergroten om hem volledig te laten stoppen. Aangezien dit een artikel is over hondenbeten die nooit worden gemeld, kan het niet worden gebaseerd op cijfers van die gerapporteerd door de CDC en AVMA (American Veterinary Medical Association). Dit is geen lijst van de 10 meest agressieve honden op basis van hondenbeten.

Er zijn genoeg van die lijsten, en ze zijn allemaal verkeerd. Volgens een tijdschriftartikel van Applied Animal Behavior Science zijn de drie meest agressieve rassen de teckel, Chihuahua en Jack Russell Terrier. Een studie van de Universiteit van Pennsylvania interviewde 6.000 hondenbezitters en de meesten dachten dat de kleinere honden agressiever waren. Minstens 20% van de teckels had vreemden gebeten.

Dit is misschien het ras dat het meest waarschijnlijk bijt. Deze honden zijn meestal speels en zijn geweldige huisdieren, maar ze jagen op kleinere dieren, tonen agressie tegen vreemden en nieuwe honden, en als ze verlatingsangst ontwikkelen, hebben ze de neiging destructief te zijn en kauwen ze het huis op. Andere beten kunnen gebeuren wanneer een teckel een vreemdeling tegenkomt in zijn huis of tuin. Als de teckel een kind bijt dat door de tuin rent, komen de ouders er misschien niet eens achter, laat staan dierencontrole.

Deze kleine hond is vaak agressief, zelfs als hij dat niet wil. Het zijn geen jagers zoals de teckel en zijn meestal blij als ze alleen worden gelaten om op de bank of in een warme mand met wasgoed net uit de droger te kruipen. Vaak worden ze niet met rust gelaten. Wees niet zo snel om een hondenras te veroordelen dat je wordt verteld „bijt veel”.

Statistieken kloppen niet. Sommige gegevens geven aan dat 1 op de 12 teckels hun eigenaar bijt. Wat als het 1 op de 10 is? Hoe zit het met 1 op de 8? Niemand weet het. Kan iemand je de top 10 van meest agressieve hondenrassen vertellen? Nee.

Kan iemand je vertellen welke honden het meest waarschijnlijk zullen bijten? Het is niet mogelijk. En toch maakt het niet uit of deze kleine honden zo vaak bijten omdat ze klein zijn en weinig schade aanrichten. Niemand meldt ook hamsterbeten en die kleine dingen zijn veel agressiever dan chihuahua's of teckels. Het teckelras wordt geruïneerd door zijn populariteit.

Puppymolens en slechte fokkers in de achtertuin fokken en verkopen ze alleen voor winst zonder zich zorgen te maken over gezondheid en temperament. Het is geen wonder dat mensen erdoor worden gebeten. Ook toen ik 16 was, gingen papa en ik en een buurman de tuin van de buurman in toen zijn (de) Engelse herdershond van zijn (de buurman) naar boven sloop en me in mijn kont beet. Ik schreeuwde, draaide, hurkte en snauwde terug naar de snauwende hond, totdat de eigenaar erin slaagde zijn hond af te blazen, het leek erop dat we misschien tot de dood zouden vechten.

Agressief gedrag geassocieerd met het syndroom van kleine honden komt voornamelijk voor vanwege de manier waarop een kleine hond wordt opgevoed. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke hond het vermogen heeft om te bijten en dat door de veelvoorkomende redenen waarom honden bijten te begrijpen, het mogelijk is om ze te voorkomen. Het kostte me een paar jaar slecht uitgevoerde hondentraining, in combinatie met vele, vele mislukte pogingen tot Cesar Millan Dog Whispering, om te beseffen hoe onaanvaardbaar het gedrag van mijn honden werkelijk was. Alle grappen terzijde, ik schaam me voor waar ik mijn kleine honden in het verleden mee weg heb laten komen, en voor alle vrienden en familie die dit lezen, het spijt me.

Wanneer mensen het echter hebben over straf bij hondentraining, bedoelen ze vaak iets toevoegen om de kans op gedrag te verlagen (positieve straf), zoals het gebruik van riemschokken, alfarollen of het slaan van de hond. Als uw hond heupdysplasie, ernstige otitis of een chronisch letsel heeft, instrueer uw kinderen dan om weg te blijven van de pijnlijke plekken en voorzichtig met de hond om te gaan. Op basis van mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het niet leuk is als ik langs loop en een leuke dag heb en ineens rukt mijn kleine hond aan mijn arm en veroorzaakt een scène. Ik ben een gepassioneerde ouder die deelt wat ik weet over teckels en avonturen met kleine honden.

Ervan uitgaande dat alleen training, en alleen positieve bekrachtiging, dit probleem zal corrigeren, voelt het alsof je de eigenaar de schuld geeft van alle misdragende kleine honden. Het is belangrijk om uw kleine hond te leren om op de juiste manier met andere honden om te gaan, of te leren omgaan met de situatie, zodat interacties als deze kunnen worden vermeden en niemand gewond raakt. Erger nog, de zoon van een andere buurman bracht zijn pitbull op bezoek - en de pitbull raakte los - in een poging langs het huis te rennen met de agressieve kleine honden. Hondenrassen met kortere poten hebben bijvoorbeeld meer kans om bang te zijn voor onbekende honden en om eigenaargerichte agressie te hebben.

JRT's werden gefokt om naar holen te graven om op vos, das en ander klein wild te jagen, en agressie was een goede kwaliteit bij zo'n hond. Het lijkt me logisch dat een kleine hond die banger en angstiger is, zich eerder negatief gedraagt. Als de hond een pitbull was, zou de eigenaar hem waarschijnlijk hebben gemeld bij dierencontrole en zou de hond zijn geëuthanaseerd. .