Waarom hebben kleine honden de neiging om meer te blaffen?

Kleine honden waren minder gehoorzaam (ze zijn bijvoorbeeld niet zo betrouwbaar in het reageren op veelvoorkomende commando's zoals 'Zitten', 'Beneden' en 'Kom'). kleine honden waren prikkelbaarder en pugnacious (meer kans om te blaffen of grommen naar vreemden, bezoekers of andere honden). Kleine honden hebben om verschillende redenen de neiging om meer te blaffen dan grotere honden. Het meest voor de hand liggende is dat ze zich daardoor imposanter voelen dan ze in werkelijkheid zijn.

Het lijkt misschien alsof kleine honden meer blaffen vanwege de toon van hun blaffen. Hoewel grote honden de neiging hebben om een diep klinkende stem te hebben, kan het hoge, bijna doordringende geluid van de schors van de kleine hond irritanter voor ons zijn en daarom meer merkbaar zijn. De belangrijkste reden waarom kleine honden zo blaffen, is dat hun grootte reacties veroorzaakt zoals angst en de behoefte aan aandacht. Een luidere en meer continue schors kan hen helpen om te concurreren in een omgeving die voor hen uitdagend is.

Kleinere honden blaffen over het algemeen vaker. Vaak wordt aangenomen dat dit te wijten is aan een hogere mate van kwetsbaarheid en verlatingsangst. Er zijn echter veel grote hondenrassen die vaak blaffen en zich ook kwetsbaar en angstig voelen. Alleen omdat je een kleine hond hebt, wil nog niet zeggen dat ze vaak zullen blaffen.

Evenzo kan een grote hond heel vaak blaffen. Controleer het hondenras dat u overweegt of bezit, en evalueer vervolgens het individu. Evenzo hebben hondenouders die tijd besteden aan spelen, zoals apporteren, touwtrekken of joggen met hun honden stillere huisdieren. Natuurlijk zijn luidheid en consistentie twee heel verschillende dingen, waarbij kleinere honden erom bekend staan buitensporig te blaffen dan grotere honden.

Kleine honden zullen vaker lijken te blaffen omdat ze weten dat ze moeite zullen hebben om de aandacht te krijgen die ze nodig hebben. Terwijl het blaffen van de grote hond de neiging heeft om ons ofwel te vertellen dat hij stil moet zijn of hem de achtertuin in leidt. Wat straffen betreft, uitschelden of schreeuwen tegen een hond om te stoppen met blaffen is niet effectief, net als elke vorm van fysieke straf, zoals het grijpen van de hond of schokken aan de lijn. Helaas hebben kleine honden de neiging om vaker te blaffen dan grotere honden, dit is natuurlijk geen gestandaardiseerde verklaring.

Natuurlijk zijn de bedoelingen van de grotere hond meestal niet slecht en het is gewoon de kleinere hond die de situatie voor wil lopen en eerst van zichzelf wil laten horen. Als je meerdere honden hebt en ze zijn ook klein, zullen je andere honden eigenschappen van hen leren en blaffen kan een van deze eigenschappen zijn. Degenen onder ons die kleine honden bezitten, geloven misschien dat ze een beetje vaker blaffen en een beetje vrolijk zijn. Er zijn talloze manieren om hiermee om te gaan bij uw hond en gelukkig kan iedereen een succesvolle oplossing vinden, ongeacht de grootte van uw hond.

De reden hiervoor is dat kleine honden beter beheersbaar zijn als ze slecht zijn, dus eigenaren kunnen kleine dingen laten glijden totdat ze grote dingen worden. Als u een eigenaar bent van een klein hondenras, voelt u zich misschien aangetrokken tot de lagere hoeveelheid onderhoud die ze nodig hebben.