Waarom is mijn hond nog klein?

Puppy's die niet in een normaal tempo groeien of die te klein zijn voor hun leeftijd, worden belemmerd; dat wil zeggen, iets heeft hen ervan weerhouden om op natuurlijke wijze of in een normaal tempo te groeien. Er zijn verschillende dingen die groeiachterstand bij puppy's kunnen veroorzaken, variërend van darmworminfecties tot genetica. Interne parasieten voeden zich met de voedingsstoffen in het lichaam van hun gastheer en eten in wezen wat de gastheer nodig heeft om te groeien. Dit kan zwakte, lethargie en groeiachterstand veroorzaken.

Parasieten die groeiachterstand kunnen veroorzaken, zijn onder meer rondwormen, haakwormen, zweepwormen en lintwormen. De eerste reden waarom een hond stopt met groeien, is dat hij zijn volledige ontwikkelingsgrootte heeft bereikt. We hebben misschien wat verwachtingen van hoe onze hond eruit zal zien als hij ouder is, maar aan onze verwachtingen wordt niet altijd voldaan. Voor raszuivere honden zouden we kunnen denken dat ze een bepaalde grootte moeten bereiken, omdat we andere honden van dit ras hebben gezien.

Binnen een bepaalde rasstandaard is er echter vaak enige variabiliteit in grootte. Kleine rassen hebben de neiging om te stoppen met groeien op de leeftijd van 6 tot 8 maanden. Puppy's van middelgrote rassen hebben de neiging om na ongeveer 12 maanden volwassen te worden. Honden van grote rassen stoppen over het algemeen met groeien na 12 tot 18 maanden.

Een veel voorkomende aandoening waardoor puppy's hun volledige groeipotentieel niet bereiken, zijn haakwormen of rondwormen, volgens PetMD. Een bijzonder slecht geval van wormen kan genoeg calorieën stelen van een opgroeiende puppy dat het hongersnood nabootst en tot achterstand leidt. Zodra de wormen zijn verwijderd, genezen puppy's snel en komen ze weer op het goede spoor naar normale groei. Als uw puppy zes maanden oud is, zal de groei van uw puppy vertragen.

De meeste kleine hondenrassen zullen op dit moment bijna klaar zijn met groeien, hoewel ze de komende drie tot zes maanden kunnen blijven invullen. Middelgrote honden blijven vaak nog een paar maanden groeien, maar in een langzamer tempo. Grote en gigantische hondenrassen hebben de neiging om te blijven groeien tot ze 12 tot 24 maanden oud zijn. Tussen de zes en acht maanden hebben veel puppy's een slungelige en ongemakkelijke uitstraling die heel schattig is.

Hier zijn negen tekenen dat uw puppy mogelijk geen puppy meer is, evenals tips voor het omgaan met de overgang. Op deze leeftijd hebben speelgoed en kleine honden hun groei bijna voltooid. Andere grotere rassen zoals een Duitse herder, retriever of spaniël zullen op deze leeftijd ongeveer ⅔ van zijn volwassen gewicht hebben bereikt. Doggen en andere grotere rassen zouden idealiter ongeveer de helft van hun volwassen gewicht moeten hebben bereikt.

Hypertrofische osteodystrofie is in verband gebracht met te veel calcium in het dieet van de hond (vooral bij reuzengrote honden) en rachitis bij honden wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine D. Naarmate een jonge hond volwassen wordt, kan hij enige interesse in speeltijd beginnen te verliezen en kan hij meer geïnteresseerd raken in het rondsnuffelen in het hondenpark. Middelgrote honden stoppen met groeien na ongeveer 12 maanden en honden van grote rassen stoppen met groeien rond de 12 tot 18 maanden. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten overwegen om hun hond te laten steriliseren of castreren op de leeftijd van 6 maanden voor honden van kleine rassen en tussen 9 en 15 maanden voor honden van grote rassen, nadat de groei is gestopt.

We hebben misschien ook een bepaald hondenras, maar hebben ons niet gerealiseerd dat er verschillende soorten van dat ras zijn. Het vinden van het juiste puppyvoer om uw puppy te voeden op basis van hun ras en voedingsvereisten is essentieel om ervoor te zorgen dat uw hond goed groeit. Margret Casal, universitair hoofddocent medische genetica aan de School of Veterinary Medicine van de University of Pennsylvania, zegt dat een hond van een kleiner ras eerder in de hitte zou kunnen raken, en een groot ras, zoals een Duitse Dog of Ierse wolfshond, bereikt misschien pas op de leeftijd van bijna 18 tot 24 maanden geslachtsrijp. En als pups eenmaal volgroeid zijn, weet u hoe groot of klein ze zullen zijn, zodat u ze alle essentiële hondenbenodigdheden kunt kopen die ze nodig hebben in de juiste maten, zoals kratten, halsbanden, bedden en beschermende jassen.

Hier is een handige hondengewichtstabel voor de speelgoed-, kleine, middelgrote, grote en gigantische rassen, zodat u snel kunt controleren of uw puppy op de goede weg is met betrekking tot het ideale gewicht. Als er bijvoorbeeld andere honden in het huishouden wonen, kan een jonge hond zijn verlangen beginnen te doen gelden om met meer eerbied behandeld te worden en zelfs de meer dominante hond in de groep te worden, zegt Gruen. Omdat verschillende rassen sneller volwassen worden dan andere, wordt u aanbevolen om bij uw dierenarts in te checken wanneer het veilig is om een hond van puppyvoer te halen en over te schakelen op een volwassen hondenvoer, zoals Tylee's rundvleesrecept van menselijke kwaliteit bevroren hondenvoer, of zijn dieet om welke reden dan ook te veranderen. De verschillende soorten poedelhondenrassen hebben bijvoorbeeld veel overeenkomsten, maar worden onder andere gedifferentieerd naar grootte.

Toch wilt u waarschijnlijk meer lezen over de voor- en nadelen van het steriliseren en castreren van uw hond om een beter begrip te krijgen van wanneer u uw hond moet laten steriliseren. De dynamiek tussen andere honden kan ook veranderen; volwassen honden kunnen nu zien dat ze oud genoeg zijn om beter te weten en zullen het hen niet zo gemakkelijk maken als ze uit de rij stappen. .