Wat is de moeilijkste hond om te trainen?

Top 6 moeilijkste hondenrassen om te trainenBeagles. Een Beagle heeft letterlijk overal een neus voor. Deze is een beetje controversieel, maar hier is de uitsplitsing van dit ras. De meeste mensen zijn het erover eens dat een Siberische Husky een prachtige hond is.

De eerste indruk die je krijgt bij een Rottweiler is hun enorme omvang. Hoewel vrij mooie honden, zien ze er nogal intimiderend uit. Ze hebben soms een slechte reputatie, maar behoren eigenlijk tot de meest loyale honden voor hun baasjes. In feite zouden ze waarschijnlijk in het verkeer gaan liggen voor hun eigenaar.

Ook luisteren ze vaak naar niemand anders dan hun eigenaar. Als u een Rottweiler overweegt, vraag dan professionele hulp om te leren hoe u ze op de juiste manier kunt trainen. Dat kan van training een nachtmerrie maken. Petful meldt dat u uw hond absoluut moet laten weten dat u de baas bent en dat hij uw instructies moet opvolgen.

Je moet beginnen met het trainen van je bulldog zodra je hem uit het asiel of de fokker naar huis brengt. Bovendien moet je 100% stevig en consistent zijn als je wilt dat je bulldog belangrijke commando's leert. The Nest merkt op dat het ras ook geen lange trainingssessies tolereert, dus je moet het kort en krachtig houden. Dit donzige hondenras bestaat al voor de Han-dynastie in China.

Ze zijn gefokt om te jagen en te bewaken, en deze werkminnende honden zijn kalm, loyaal en afstandelijk, maar erg slim. Helaas, hoe intelligenter een hondenras is, hoe koppig het kan zijn. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten positieve bekrachtiging gebruiken om de beste resultaten te krijgen met Chow Chows. Beagles staan erom bekend hun neus te gebruiken.

Ze zijn een heel vriendelijk hondenras, maar ze zijn ook erg nieuwsgierig. Volgens de AKC gebruiken Beagles graag hun neus om kleine schatten te vinden, wat een probleem kan zijn als je graag een opgeruimd huis hebt. Beagles profiteren van puppytrainingslessen en positieve bekrachtiging, terwijl strengere trainingsmethoden niet werken op dit populaire hondenras. Deze pups staan bekend om hun lange, zijdeachtige haar, maar ze zijn ook erg onafhankelijk.

Ze kunnen erg afstandelijk zijn en kunnen zich op hun eigen manier instellen. Deze tendens kan training moeilijk maken. Afghaanse honden zijn erg voedselgedreven, dus begin met trainen als het jonge pups zijn en laat de lekkernijen komen. Volgens de American Kennel Club moet een Basenji kratgetraind zijn.

Het zijn onafhankelijke en afstandelijke honden, waardoor ze behoorlijk eigenwijs zijn en vaak erg moeilijk te trainen zijn. Deze vocale pups kunnen commando's leren, maar of ze ervoor kiezen om te reageren of niet, is een heel ander verhaal. Akitas werden gefokt voor de jacht op groot wild zoals beren en zwijnen. Het is een zeer sterk hondenras met een even sterke prooidrift.

Het trainen van deze hondjes is niet voor bangeriken of nieuwelingen. Akitas moeten van jongs af aan worden getraind en gesocialiseerd voor ieders veiligheid. Akitas staan er ook om bekend dat ze hun eigenaren beschermen, waardoor ze agressief worden tegenover andere mensen of dieren als training en vroege socialisatie worden verwaarloosd. Dalmatische puppy's zijn misschien schattig, maar je zou er geen 101 willen.

Dat is veel energie en veel een-op-een tijd. Maar in alle ernst, je moet er zeker van zijn dat je een van deze pups en hun training aankunt voordat je er een mee naar huis neemt. Oorspronkelijk werden deze gevlekte pups gefokt om achter rijtuigen te rennen, zodat ze altijd energie over hebben. Ze zijn ook behoorlijk gevoelig, dus ze moeten een positieve, behandelings- of beloningsgerichte training hebben.

Afghaanse honden zijn nogal berucht omdat ze moeilijk te trainen zijn, maar met die lange zijdeachtige lokken, wie heeft er hersens nodig, toch? grappen Gilmartin. Eigenaren van Afghaanse honden wijzen er vaak snel op dat geen enkele hoeveelheid training het jachtinstinct van het ras zal overwinnen om af te breken op een snelle achtervolging. Afghaanse honden, Siberische husky's, buldoggen - er zijn verschillende hondenrassen die berucht zijn vanwege hun „gebrek aan trainbaarheid”, ondanks hun lieve karakter in hart en nieren. Waardig en verfijnd, een sterke gestalte, elegant van uiterlijk - Afghaanse honden zijn een oud ras dat de „royals van de hondenwereld” is.

Hoewel ze een nobel hart hebben en hun koninkrijk (ook bekend als jij en je huis) met de grootste loyaliteit zullen dienen, staan ze erom bekend een eigen wil te hebben. Hun oneindige loyaliteit kan ook een tweesnijdend zwaard zijn; Afghaanse honden hebben moeite om zich aan te passen aan nieuwe plaatsen en nieuwe mensen. Ze zullen niet vriendelijk zijn tegen vreemden en zullen meestal afstandelijk tegenover hen zijn. Er moet veel socialisatie en training worden gedaan om hen te helpen wennen aan andere mensen en omgevingen.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat als Houdini een hondje was, hij een Siberische Husky zou zijn; deze honden zijn beruchte ontsnappingsartiesten. Ze hebben veel speciale training en een veilige omgeving nodig om hun escapades onder controle te houden. Liefdevolle, relaxte en zachtaardige buldoggen staan ver af van wat hun naam impliceert. Dat gezegd hebbende, ze delen enkele eigenschappen met een stier - ze kunnen uitzonderlijk koppig zijn, en ze zullen geen spier toegeven als ze niet geïnteresseerd zijn in wat je wilt dat ze doen.

Zelfs als hun koppigheid hun training niet in de weg staat, zijn ze meestal langzame leerlingen; het zijn niet de slimste honden die er zijn en ze hebben een lage arbeidsethos. Als je hoopt een bulldog te trainen, is geduld en herhaling een must. Bulldogs kunnen ook territoriaal en extreem beschermend zijn voor hun gezin. Hoewel deze kwaliteit hen loyale metgezellen en ideale waakhonden maakt, kan het trainen om niet op hun hoede te zijn veel meer tijd en toewijding kosten dan andere rassen.

Op papier klinken basenji's misschien als de perfecte metgezel voor degenen die een hond willen zonder de onaangename „doggy” eigenschappen, heeft het ras zijn eigen uitdagingen, vooral als het gaat om training. Hoewel intelligent, zijn basenji's uitzonderlijk onafhankelijk van geest. Hun verlangen om te behagen bestaat niet; hoewel ze in een handomdraai trucs en commando's kunnen oppikken, zullen ze niet bij elke wenk en oproep staan. Ze kunnen de ene dag besluiten om commando's te volgen en je de volgende dag volledig te negeren.

Basenji's weten precies wat je wilt dat ze doen - ze zijn gewoon niet geïnteresseerd. Bovendien, als basenji's de incarnatie van een Noorse god waren, zouden ze Loki zijn. Met andere woorden, ze hebben een voorliefde voor onheil en zijn niet bang om „hun eigenaren te manipuleren om toe te geven aan hun wensen. Ze hebben een pup-ouder nodig die stevig kan zijn en standvastig kan zijn.

Bullmastiffs zijn stoere, kwijlende honden die in huis liggen, maar moedig en vastberaden op het werk. Het zijn zachte reuzen in hart en nieren en houden van niets liever dan hun baasjes behagen. Hoewel bullmastiffs mensenbehagers zijn, zijn het helemaal geen hondenpleziertjes en hebben ze een hoog bewakingsinstinct. Ze hebben meer training en socialisatie nodig dan andere rassen om hen te helpen zich op hun gemak te voelen bij andere honden en vreemden.

Bullmastiffs doen de dingen ook graag op hun eigen manier, een eigenschap die in combinatie met hun sterke bouw en grote formaat het onmogelijk kan maken om ze te laten doen wat je wilt. Daarom hebben ze een zelfverzekerde, wilskrachtige eigenaar nodig die past bij hun even wilskrachtige karakter. Bassethonden staan bekend om hun gemakkelijke houding, dus als je er nog nooit persoonlijk een hebt gehad, vraag je je waarschijnlijk af hoe ze een plek op onze lijst hebben ingenomen. Elke puppouder van een bassethond zal echter precies weten waarom ze een topkanshebber zijn voor de moeilijkste hond om te trainen; het zijn langzame leerlingen en een van de moeilijkste rassen om huisbreuk te maken.

Chihuahua's zijn misschien wel het kleinste hondenras ter wereld, maar hun houding is waarschijnlijk de grootste die er is; ze zijn niet bang om te handelen of middelen te proberen om te krijgen wat ze willen, dus hebben ze een assertieve eigenaar nodig die de leiding kan nemen. Helaas zijn Chihuahua's, net als bassethonden, notoir moeilijk tot huisbreuk. Persistentie en consistentie zijn van cruciaal belang bij het trainen van een Chihuahua. Houd er rekening mee dat Chihuahua's ook de slechte gewoonte hebben om te vergeten hoe klein ze eigenlijk zijn; ze zullen niet aarzelen om honden uit te dagen die twee keer zo groot zijn, iets dat schadelijk kan zijn als ze de verkeerde grote hond uitdagen.

Om deze reden hebben ze een toegewijde training nodig om te regeren in hun meer dan levensgrote houding. Een van de meest populaire honden in de VS, de Beagle is een van de moeilijkste hondenrassen om te trainen. Deze traditionele geurhond werkt nu als familiehuisdier. Hoewel intelligent, wordt dit ras nog steeds als moeilijk te trainen beschouwd.

Net als sommige andere hondjes op deze lijst houdt de Beagle ervan om te graven, te blaffen en hun neus te volgen. Siberische husky's zijn ook een van de honden met de hoogste energie die er zijn, ongetwijfeld vanwege het feit dat het ras is ontwikkeld als sledehonden die lange afstanden kunnen afleggen. We begrijpen dat een hond die niet naar je training luistert frustrerend kan zijn, maar je hond straffen zal de zaken alleen maar erger maken. En die mensen die voor het eerst een hond krijgen, zijn misschien benieuwd welke honden de moeilijkere rassen zijn om te trainen.

Het helpt ook niet dat ze het syndroom van kleine honden hebben en niet van koud weer houden, waardoor ze binnen willen blijven, hoe graag ze ook naar buiten moeten. Hoewel je deze kleine hond misschien wilt oppikken om ongepast gedrag te voorkomen, corrigeer het in plaats daarvan zodat het geen „little dog syndrome” ontwikkelt. .