Wat is het moeilijkste hondenras om zindelijk te trainen?

Amerikaanse Foxhounds zijn niet het gemakkelijkste ras om zindelijk te maken. Volgens de AKC kan het trainen en huisbreken van deze onafhankelijke zielen een grote uitdaging zijn voor beginnende eigenaren. Beagles kunnen moeilijk te huisvesten zijn omdat het ras volgens Pets4Homes niet erg hoog scoort op het spectrum van hondenintelligentie voor werkvermogen. De AKC zegt dat Bichon Frises de reputatie hebben moeilijk te huisbreken te zijn, terwijl MedNet Direct zegt dat het ras fel onafhankelijk is en de neiging heeft kieskeurig te zijn om naar buiten te gaan als het regenachtig of koud is.

De AKC zegt dat Brussels Griffons een hoge mate van intelligentie hebben en een sterke band hebben met hun eigenaren, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn, maar zoals bij veel speelgoedrassen kan huisbreken wat extra tijd en moeite kosten. Chihuahua's kunnen ook een uitdaging zijn om zindelijk te trainen, omdat ze er een hekel aan hebben om naar buiten te gaan als het te koud of nat is. Chihuahua's kunnen baat hebben bij een veilige plek binnen om naar het potje te gaan. Terriers zouden de moeilijkste honden zijn om zindelijk te trainen.

Dit komt door hun temperament. Boston, cairn, Jack Russell en Yorkshire terriers zijn enkele van de terriërrassen die het moeilijk hebben met huisbreken. Terriers zijn zeer intelligent, koppig, territoriaal en zullen het gemakkelijk overnemen als alfa van de familie als ze de kans krijgen. Een fout in de toepassing van de regels die je hebt opgesteld, is alles wat een terriër nodig heeft om het over te nemen of te besluiten zijn eigen regels te volgen.

Dit maakt het moeilijker om huisbreuk te maken omdat ze onafhankelijk zijn en niet graag de regels van iemand anders volgen. Jack Russell Terriers zijn berucht omdat ze buitengewoon moeilijk te huisbreken zijn. Verrassend genoeg is het probleem hier niet dat ze niet intelligent genoeg zijn. De mopshond is een andere hond die zijn huisbrekende training kan negeren wanneer het hem uitkomt.

Deze verkleinwoord karakters haten het koude en natte weer, dus kunnen eenzijdig besluiten het volledig te vermijden. Wat is de moeilijkste hond om zindelijk te trainen? Bovenaan onze lijst staat Bichon Frise, gevolgd door de Afghan Hound, Pug, Dalmatian, Pekinees en meer. Elke hond is anders dan de andere - vooral als het gaat om trainbaarheid. Hoewel honden over het algemeen worden geprezen om hun intelligentie, zijn sommige hondenrassen moeilijker te zindelijk te trainen dan andere.

Toch zullen geduld en consistentie zeker resultaten opleveren. Dus wat is de moeilijkste hond om zindelijk te trainen? Mensen als Bichon Frises, Afghan Hounds, Mopshonden en Pekinees zijn slechts enkele van de rassen die meer geduld vergen om thuis te breken. Toch moet je altijd onthouden dat elke hond anders is dan de andere. De jouwe heeft misschien wat meer tijd nodig om te leren, dus blijf geduldig en gebruik alleen positieve methoden om je hond te trainen.

Met zijn lange, vloeiende vacht werd de prachtige Afghan Hound oorspronkelijk gefokt om als jachthond de koude bergen van Afghanistan te overleven. Maar hun elegante schoonheid heeft voorrang op intelligentie. Ze zullen meer tijd nodig hebben om te leren wat er van hen wordt verwacht. Dit schattige speelgoedras is heel schattig totdat hij een ongeluk op je tapijt krijgt.

Het Bichon Frise-ras komt van de Canarische Eilanden en wordt al lang geassocieerd met de Europese adel. Geparfumeerd en verwend, hebben deze kleine honden op de schoot van koningen en koninginnen gezeten. De Bichon Frise is eigenwijs en onafhankelijk. De verwachtingen zullen stevig moeten zijn en consistentie is de sleutel.

De naam van de Shih Tzu betekent „kleine leeuw”, maar dit kleine ras is meer liefdevol dan fel. Het zijn geen jagers en werden tijdens de Ming-dynastie uitsluitend gefokt als gezelschapshonden voor Chinese royalty's. De Shih Tzu is redelijk intelligent, maar heeft een eigenwijze inslag. Als je op jonge leeftijd niet met zindelijkheidstraining begint, kan het moeilijk zijn om huisbreuk te maken.

Het kleine formaat speelt ook een rol. Oorspronkelijk afkomstig uit China, is de mopshond geliefd om zijn schattige gerimpelde gezicht en clowneske persoonlijkheid. Hoewel speels en aanhankelijk, kunnen mopshonden koppig en moeilijk te zindelijk zijn. Als ze iets niet willen doen, hebben ze de neiging om te zeuren.

Krattraining is nodig om met succes een mopshond te breken. Wees niet verbaasd als je mopshond niet alleen uitgaat, vooral bij slecht weer. Ze houden van hun menselijke ouder en kunnen verlatingsangst krijgen. Net als andere kleine rassen draagt de grootte van The Pug bij aan problemen met zindelijkheidstraining.

Mopshonden reageren ook goed op lekkernijen tijdens de training, maar gewicht kan een probleem zijn bij dit ras. Laat lekkernijen niet meer dan 10 procent van hun dagelijkse voedselinname overschrijden. De Basset Hound, een neef van de Beagle, werd gefokt om op klein wild te jagen. Maar hun reukvermogen is nog sterker.

Je zult merken dat hij zijn neus bijna constant op de grond houdt. Als ze een geur opvangen of iets zien dat ze willen achtervolgen, verliezen ze hun interesse. Je zult je geduld moeten inpakken en enkele creatieve technieken moeten gebruiken tijdens zindelijkheidstraining. Oorspronkelijk gefokt om op ongedierte en vossen te jagen, is de Norwich-terriër tegenwoordig meer een gezelschapshond.

Maar als je een probleem hebt met ratten of muizen, zal hij graag dubbel werk doen. Zoals de meeste Terriers is de Norwich Terrier koppig en territoriaal. Als hij de helft van de kans krijgt, zal hij zichzelf vestigen als de alfa van de familie. Dit kan zinstraining moeilijker maken, maar hun hoge niveau van intelligentie kan de dag redden.

Houd er rekening mee dat de Norwich Terrier een heel klein hondenras is. Je zult dezelfde zindelijkheidstrainingsproblemen ervaren als andere kleine honden. Breng hem altijd aan de lijn naar het potje in plaats van hem te dragen. Omdat hij een kleine blaas heeft, moet je hem er regelmatig uit halen.

Teckels, oorspronkelijk gefokt in Duitsland, zijn geurhonden die werden gebruikt om op tunneldieren zoals dassen, konijnen en vossen te jagen. Het zijn kleine honden met een dappere geest en zijn zelfs getraind om op wilde zwijnen te jagen. Teckels zijn een van de intelligentste hondenrassen, maar ze zijn ook koppig. Het zijn intense snuffelaars en worden snel afgeleid.

Hun prooidrift is bijna neurotisch. Je zult hem aan de grond zien snuiven of vogels achtervolgen in plaats van naar het potje te gaan. Krat train je teckel voordat je begint met zindelijkheidstraining. Geef hem veel positieve bekrachtiging en vermijd harde trainingsmethoden.

Volgens Dog Time kunnen mopshonden koppig en moeilijk te huisbreken zijn, maar hoewel deze pups een koppige kant hebben, vooral als het gaat om huistraining, zijn het speelse, aanhankelijke honden die goed met elkaar overweg kunnen, zelfs met beginnende ouders van gezelschapsdieren. Honden die in puppymolens zijn grootgebracht of gedurende lange tijd in kleine kooien worden opgesloten, kunnen ook moeilijk tot huisbreuk zijn. Maar behalve dat hij een schoothondje was, had deze kleine hond het uithoudingsvermogen en de vastberadenheid om op klein wild te jagen. Als u op zoek bent naar een hond die u het gedoe bespaart om ze elke dag op te ruimen, overweeg dan enkele van de responsieve rassen, zoals hoeden en jachthonden.

Ook kan een groot, wijd open gebied of het hebben van andere grotere dieren kleine honden zich onzeker maken en hun kans op het gebruik van het aangewezen gebied verkleinen. Lhasa apso is een klein en ondeugend hondenras dat echt weg kan sluipen van de „strengheid” van de eigenaar. Als een hond op de lijst van „moeilijkste honden om zindelijk te trainen” valt, betekent dit niet dat hij niet helemaal zindelijk kan worden getraind. Meestal zijn terriers zeer intelligent, maar ze zijn gefokt om op kleine dieren te jagen, dus deze factor maakt ze tot een soort jachthond.

Eigenaren behandelen kleine honden vaak als baby's en dragen ze naar buiten voor potje tijd in plaats van ze aan te lijnen en naar het potje te lopen. Ook rijpen sommige hondenrassen, zoals de Chinese Shar-Pei en Duitse Dog, later in hun leven in vergelijking met de meeste honden. Vanwege die „minder ruimte” hebben kleine honden heel veel zindelijkheidspauzes nodig, wat zo vermoeiend kan zijn tijdens het zindelijkheidstrainingsproces. Als je consistent bent en wordt geadviseerd door een hondentrainer, geef je hond dan wat tijd om een commando op te nemen.

.