Welke kleine honden hebben gekrulde staarten?

Rassen van kleine honden Met Krullende StaartSakita, Alaskan Malamute, Chow Chow, Noorse Eldhond, Pommeren, Shiba Inu, Siberische Husky. De Basenji is een jachthond uit Afrika. Dit is een oud ras dat veel kenmerken deelt met wilde honden die hen onderscheiden van hun modernere, gedomesticeerde neven en nichten. Basenji's blaffen niet, maar vocaliseren met jodels en gehuil.

Het zijn energieke en alerte honden die een nauwe band hebben met hun mensen, maar mogelijk minder vriendelijk zijn tegenover andere huisdieren. Geduldig, speels en intelligent, de Finse Spitz is een geweldige metgezel voor het actieve gezin. Ze werden oorspronkelijk gefokt om op alle soorten wild te jagen, van eekhoorns en korhoen tot elanden en beren. Net als andere noordelijke rassen hebben ze pluche jassen en gekrulde staarten.

Shiba Inu zijn kleine jachthonden uit Japan. Ze komen van een spitz-oorsprong, waardoor ze hun dikke jassen en gekrulde staarten krijgen. Ze zijn een onafhankelijk ras en worden door hun eigenaren vaak als kattenachtig omschreven. Net als de Basenji wordt Shiba Inu beschouwd als een oud ras, met een genetische geschiedenis die ouder is dan de meeste van onze moderne honden.

De Noorse Buhund is echt een hond voor alle doeleinden. Het ras is gebruikt als boerderij- en herdershond, waakhond en oppashond. Voorouders van de huidige Buhund werden naast Vikingen begraven, zodat ze na de dood voor hun mensen konden blijven zorgen. Samojeden staan bekend om hun prachtige witte jassen en krullende staarten.

Deze noordelijke honden worden al honderden jaren gebruikt als rendierherders en sleehonden. Samojeden zijn een ander oud ras, zoals de meeste honden van het spitz-type, en hebben een lange geschiedenis om samen te werken met mensen in ongelooflijk barre weersomstandigheden. Samojeden zijn energiek, sociaal, en speelse honden, vaak bekend om hun „Sammy smile”. Deze honden zijn misschien klein aan de buitenkant, maar ze hebben enorme persoonlijkheden.

Pomeranians zijn kleine, stevige en levendige honden. Deze kleine honden zijn gefokt van grotere werkhonden om familiegenoten te zijn. Hoewel schilderijen uit de jaren 1700-1800 honden met een gewicht van maar liefst 30 pond weergeven, wordt een enkele Pommeren van 12 pond getoond door koningin Victoria gecrediteerd voor het populariseren van de honden ter grootte van speelgoed. De Akita is een groot Japans ras dat algemeen bekend staat om zijn felle loyaliteit aan zijn familie.

Je herinnert je misschien het verhaal van Hachiko, de Akita die negen jaar na de dood van zijn eigenaar elke dag wachtte tot zijn eigenaar thuiskwam. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals beren en elanden, is de Akita ook een toegewijde voogd. Dit schorsloze (maar zeker niet stille) ras heeft een paar kenmerken waardoor hij opvalt, waaronder de kurkentrekkerstaart van de Basenji. Waar de Basenji lang en mager is, is de mopshond kort en rond, maar de staart van deze kleine hond is gekruld als maar kan zijn.

Met een unieke foxy look, grote ronde ogen en een krullend achteraanhangsel dat naar binnen slingert in het oneindige, valt de schattigheid van de Basenji niet te ontkennen. In termen van strikte krulligheid wordt het niet veel strakker of uniformer dan de kurkentrekkerstaart van de Basenji. Krullend en fluweelzacht? Het wordt misschien niet schattiger dan die kleine mopshond. Over de rug gedrapeerd met een strakke krul aan het einde, kost het veel om de pittige mopshondstaart te laten ontvouwen.

Als een perfecte cirkel op de heup, is de staart van de Finse spits een van de gemakkelijkste manieren om deze hond te onderscheiden van de vos waarop hij lijkt. Oorspronkelijk gefokt als jachthond, is er nauwelijks wild, de Finse Spitz kon niet worden gebruikt om te volgen en te achtervolgen. Ze spoelden en vingen kleine prooien zoals vogels en eekhoorns, en werden gebruikt om groter wild zoals elanden en beren te achtervolgen, te volgen en te „blaffen”. Tegenwoordig worden veel Finse spitzen nog steeds gebruikt als jachthonden in hun geboorteland Finland.

In andere delen van de wereld hebben ze hun weg gevonden naar het huis waar ze loyale maar actieve metgezellen en geweldige broers en zussen voor kinderen zijn. Bijna net zo gekruld en opgerold als de Basenji-staart, en misschien schattiger gezien het borstelige haar dat hem bedekt, is de Shiba-staart gemakkelijk herkenbaar. Gebogen over de rug in een perfecte „C”, onderscheidt de Samojeed-staart zich van andere noordelijke rassen door die mooie, lange witte vacht. Als een donzige vlag die hoog over de rug wordt gehouden, is de staart van de IJslandse herdershond misschien niet goed bekend, maar het is ongetwijfeld schattig.

De IJslandse herdershond blijft tegenwoordig een zeldzaam ras, waarvan de meeste nog steeds te vinden zijn binnen de eilandgrenzen van het land. Dat is jammer, want deze happy-go-lucky hond heeft een winnende persoonlijkheid, hoge intelligentie en de arbeidsethos om zowat elke baan aan te nemen. De staart van de Keeshond is een wirwar van prachtig zilver haar, de lichtste en wolste ervan behorend tot dat briljant gekrulde aanhangsel. Bedekt met donzige, dunne haartjes en over de rug gehouden, die in veel van hetzelfde bedekt is, is het moeilijk om precies te zien wat er aan de hand is met de gekrulde Keeshondstaart.

Dit ras komt uit Nederland en heeft een lange en interessante geschiedenis in het gebied. Ze werden oorspronkelijk gebruikt door kapiteins van schepen als metgezellen en waakhonden. Eind 1700 werd de Keeshond door de Nederlandse Patriotfractie aangenomen als symbool voor het volk. Toen het Huis van Oranje eenmaal de controle over het politieke landschap overnam, werd het ras bijna uit het bestaan in het land geveegd.

De Noorse Elkhound ziet er vergelijkbaar uit als de Keeshond, maar hun kortere haar en strakke, krullende staart onderscheiden de twee rassen gemakkelijk. Deze krullende staart lijkt op die van de Samojeed, maar dan in een veel donkerdere tint. In tegenstelling tot de witte Samojeed die zijn geld als herder verdiende, werd deze zwarte Sami-hond voornamelijk gebruikt als voogd en jager. Met de gekrulde staart van een Keeshond en het gezicht van een wolf is deze schoonheid moeilijk om niet van te houden.

Hoewel de naam misschien lijkt op de Zweedse Lapphund, liggen de persoonlijkheid en geschiedenis van de Finse Lapphund dichter bij die van de Samojeed. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt als herders door de Sami-bevolking en worden nog steeds voor dat doel gebruikt door rendierhouders. De Eurasier ziet eruit als een kruising tussen een Finse Spitz en een Chow Chow en heeft dezelfde schattige krullende staart als beide. De Eurasier is een Duits ras dat pas zestig jaar geleden voor het eerst werd gefokt.

De bedoeling was om een hond te creëren met de beste eigenschappen van een Duitse Spitz en een Chow Chow. Een beetje Samojeed werd erin gegooid voor karakter en de Eurasier werd geboren. Ten eerste, wist je dat de staart van een hond bestaat uit veel kleine botten? Ja, het is eigenlijk een flexibele voortzetting van de ruggengraat van een hond. Dit draagt bij aan de vorm van een staart op de individuele hond.

Mopshonden en sommige buldoggen hebben bijvoorbeeld kurkentrekkervormige staarten omdat hun wervels versmolten of wigvormig zijn. De grote krullende staart van een Amerikaanse Akita zit vast aan een nog groter lichaam. Volgens de American Kennel Club kunnen deze dappere en waardige honden wel 130 pond krijgen. Deze honden met krullstaart komen helemaal uit Congo en werden oorspronkelijk gebruikt om op klein wild te jagen, volgens Dog Time.

Basenji's zijn slimme, ondeugende honden en zijn perfect voor een eigenaar die het niet erg vindt om scherp te worden gehouden. En als het honden met krullende staart zijn die elke keer aan je hart trekken, dan kan elk van deze hondenrassen met krullende staart precies zijn wat je nodig hebt. De Kanaän Dog komt uit het Midden-Oosten en werd gefokt uit de paria, of wilde bastaard, honden uit de regio. Deze donzige hond staat bekend om zijn enorme gepluimde staart en zijn ongelooflijk liefdevolle persoonlijkheid, volgens Dog Time.

Het zijn meestal erg liefdevolle en speelse honden, maar kunnen, zoals veel speelgoedrassen, agressief of blaf zijn met andere honden en vreemden. De pups van deze eerste getemde honden werden over de hele wereld verkocht en werden de eerste die officieel Canaan Dogs werden genoemd. Over het algemeen gebruiken honden (en ook katten) hun staarten voor communicatie, en sommige waterminnende honden gebruiken hun staarten als roeren wanneer ze zwemmen. .