Welke kleine honden zijn gemakkelijk te zindelijk te trainen?

Met slechts 4-9 pond lichaamsgewicht en genegenheid voor iedereen is de papillon een charmant schoothondje. Havanezen hebben leuke, speelse persoonlijkheden en willen ook graag hun menselijke familie plezieren. Deze pups gedijen goed bij het leren van nieuwe trucs en vestigen zich snel in een nieuwe omgeving. Deze enthousiaste, snelle leerlingen volgen dus meestal gemakkelijk zindelijkheidstraining en zijn een uitstekende keuze voor gezinnen.

Zolang je Shiba gemakkelijk naar buiten kan, begint hij heel snel te leren. Shiba Inu-puppy's ontlasten zichzelf altijd zo ver mogelijk van hun slaapgedeelte. Deze honden zullen dus proberen de hele nacht door te gaan zonder een pauze in de badkamer nodig te hebben, zelfs vanaf zeer jonge leeftijd. De Bichon Frise is een enorm populair speelgoedhondenras dat een genot is om te bezitten.

Deze kleine honden nemen heel snel krattrainingslessen op en ze zijn ook heel gemakkelijk om zindelijk te trainen. Hoewel Shih Tzus een slechte reputatie heeft onafhankelijke en koppige honden te zijn, zijn het door voedsel gemotiveerde, liefdevolle types. Die eigenschappen kunnen het voor eigenaren van gezelschapsdieren relatief gemakkelijk maken om deze schattige kleine pups te huistrainen. Maltezen hebben kleine blazen, wat betekent dat deze kleine honden vaker potje pauzes nodig hebben dan grotere pups.

Zindelijkheidstraining is echter vaak een makkie als je positieve versterkingsmethoden gebruikt en bereid bent om je Maltezer mee naar buiten te nemen. De belangrijkste factor die de Maltezer zo'n gemakkelijke pup tot huispauze maakt, is hun netheid. Omdat deze honden zo schoon zijn, zullen ze veel gelukkiger zijn om elke dag op dezelfde locatie te elimineren en een hekel hebben aan rotzooien in huis. Ze zijn ook gehoorzaam en gemakkelijk te trainen en zijn aanzienlijk meer gefocust dan andere speelgoedrassen.

Zodra je een band met je puppy hebt opgebouwd, moet een Shih Tzu de redenering achter toiletteren op dezelfde plek oppikken en gemakkelijk te trainen zijn. Shih Tzu-honden wegen slechts ongeveer 10-15 pond en hun lange jassen werpen niet veel af, dus het zijn ook onderhoudsarme huisdieren. Miniatuurschnauzers staan bekend als schattig, knuffelig en gemakkelijk te trainen, waardoor ze voor veel huizen een populair hondenras zijn. Het zijn zeer gehoorzame wezens en reageren over het algemeen snel op commando's.

Ze zijn niet de kleinste hond op onze lijst, met een gewicht van ongeveer 10-20 pond, en hebben veel verzorging nodig om hun zachte, wiry vacht schoon en opgeruimd te houden. Het is niet ongebruikelijk dat een miniatuurschnauzer door de fokker huisgebroken wordt, maar als u de trainingsmethode verandert bij het opzetten van enkele thuisoplossingen voor uw nieuwe puppy, kan dit ze een beetje terugbrengen. Vergeet niet geduldig te zijn en veel beloningen te bieden (zoals bij elk ras) om hen te helpen leren. Ondanks een kleine blaas, wat betekent dat je je speelgoedpoedels eruit moet laten voor meer zindelijkheidspauzes dan bij andere kleine honden, is de Toy Poodle een fluitje van een cent om te trainen.

Speelgoedpoedels merken graag patronen op en passen zich aan, dus als je je pup eenmaal hebt laten zien waar zijn toilet is, zou je geen problemen moeten hebben zolang je ze maar vaak genoeg loslaat. Schattigheid wijst op de Australische herder als een hondenras dat meestal gemakkelijk te huisbreken blijkt te zijn. The Nest meldt dat Australische herderspupy's van nature hun leefruimte schoon willen houden, dus krattraining werkt bijzonder goed voor dit ras. De publicatie meldt dat een Australische herder die een deel van de dag in een krat verblijft, snel zal leren om niet naar de badkamer in huis te gaan.

Dat geldt vooral als u positieve trainingstechnieken gebruikt, zoals uw puppy belonen met lof of traktaties wanneer hij zichzelf buiten ontlast. Schattigheid kenmerkt de Bichon Frise als een van de hondenrassen die doorgaans het gemakkelijkst te huisbreken blijkt te zijn. PetPlace is het daarmee eens en merkt op dat deze honden ook behoorlijk slim zijn en niet veel werpen. Het Nest beveelt ook krattraining voor dit ras aan, en merkt op dat deze methode „opmerkelijk effectief kan zijn voor Bichon Frise-puppy's.

Zelfs nadat uw hond huisgebroken is, moet hij zich op zijn gemak voelen om tijd in zijn krat door te brengen als hij wat tijd alleen wil of een veilige plek nodig heeft om een dutje te doen. Wag Walking zet de border collie op de lijst van de gemakkelijkste hondenrassen tot huisbreuk dankzij hun hoge intelligentie. De Nest meldt dat „Border collies ernaar streven hun eigenaren te plezieren door scherp te reageren op commando's. Dat kan in uw voordeel werken als u een nieuwe hond moet huisbreken.

Zelfs in het puppystadium tijdens zinstraining motiveren vriendelijkheid en lof je knappe jonge grens gemakkelijk, adviseert The Nest. Cuteness beveelt Bretagne ook aan aan potentiële hondenbezitters die op zoek zijn naar een ras dat gemakkelijk te huisbreken is. Ty the Dog Guy is het daarmee eens en merkt op dat deze honden „van nature schoon zijn en dat ze geen stinkende omgeving willen. Maar de AKC merkt op: „Ze zijn waarschijnlijk te slim voor hun eigen bestwil.

Hoewel gehoorzaam, wil een Brittany weten wat haar te bieden heeft. Zoveel sass. PetHelpful meldt dat de Maltezer een van de gemakkelijkste hondenrassen is voor huisbreuk. Deze honden zijn erg schoon en als extra bonus ruiken ze niet.

Vaak beweren mensen dat het zindelijk trainen van een kleine hond moeilijker is, maar meestal kunnen de redenen om geen succes te hebben gemakkelijk worden vermeden. Als je het opneemt tegen een hond uit een asiel of reddingscentrum, kun je geluk hebben en een hond krijgen die al in een voormalig huis is getraind. Zacht, speels en charmant, dit speelgoedras is ook intelligent en extravert, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ouders van gezelschapsdieren die op zoek zijn naar een kleine hond. Over het algemeen, tenzij je hond wanhopig wil gaan en je er niet bent om hem buiten te laten, plassen honden op geursporen om andere pups te laten weten dat ze in de buurt zijn.

Duitse herders zijn werkhonden die te zien zijn naast mensen in veel verschillende rollen, waaronder het bewaken van eigendommen, het assisteren van wetshandhaving en als zoek- en reddingshonden. Eigenaren moeten nog ijveriger zijn in het toezicht op kleine honden om ongelukken te voorkomen die het huisbreken kunnen verlengen. Omdat de honden klein zijn, kunnen ze vaak „overal” wegkomen met potje vanwege de loutere grootte van de hond en de relatie tussen de potje grootte. Zoals je zou verwachten, hebben grote honden grotere blazen dan kleine pups, dus ze kunnen meestal langer meegaan tussen badkamerpauzes.

Dit oude Japanse ras werd oorspronkelijk gefokt als jachthond en is tegenwoordig de meest populaire gezelschapshond in Japan. Echter, op voorwaarde dat u de juiste aanpak volgt om trainingsmethoden en consistentie met positieve bekrachtiging te gebruiken, is er geen reden waarom u een kleine hond niet met succes kunt zindelijk trainen. Alle honden kunnen huisgebroken zijn, maar hun persoonlijkheid en het vermogen om hun blaas vast te houden kunnen zelfs variëren tussen honden van hetzelfde ras. Schattigheid suggereert ook de Doberman-pinscher als hondenras dat je moet overwegen als je een hond wilt die gemakkelijk huisbrekend kan worden.

Op voorwaarde dat u enige toewijding aan training besteedt, kunnen deze slimme, liefdevolle gezinshonden snel zindelijkheidstraining oppikken, waardoor dit ongebruikelijke ras een uitstekende keuze is voor beginnende hondenbezitters. .