Welke kleine honden zijn hypoallergeen?

De miniatuurschnauzer is een norse, bebaarde terriër die bijzonder vriendelijk, intelligent en zeer trainbaar is. Misschien wel het beste nieuws van allemaal is dat je geen knuffelige schattigheid hoeft op te offeren als het gaat om het mee naar huis nemen van een hypoallergene hond. Hoewel ze geliefd zijn om hun schuurbestendige jassen, kwalificeren veel hypoallergene honden zich als superharige vrienden, waaronder rassen als de miniatuurschnauzer, de hooglandterriër en de Maltezer. De miniatuurversie van deze scherpzinnige waakhond is het populairst op de markt.

Schnauzers hebben dezelfde slappe oren en harige snuit als hun grote tegenhangers, maar zijn kleiner formaat dat perfect is voor kleine kinderen. Shih Tzu's staat misschien bekend als de leeuwenhond, maar ze hebben zeker niet het gebrul dat bij elkaar past. Met grote, donkere ogen is dit schattige ras al duizend jaar een genot. Hun persoonlijkheid is bijna net zo charmant als hun jassen, die plichtsgetrouw moeten worden verzorgd.

We houden van de Bichon Frise vanwege hun vrolijke maar gevoelige karakter, waardoor het perfect is voor gezinnen met kleine kinderen. De Bichon Frise is tussen de 9 en 11 centimeter lang en weegt doorgaans tussen de 3 en 5 kg. De Toy Poodle is een van de drie groottevarianten van Poedels. Omdat het de kleinste variant van allemaal is, zijn speelgoedpoedels over het algemeen geliefd vanwege hun goofiness en kleine gestalte.

Omdat het hypoallergeen is, is de Toy Poodle perfect voor huizen waarvan de bewoners allergieën kunnen hebben. De miniatuurschnauzer is een andere kleine niet-afstotende hond. Miniatuurschnauzers staan bekend om hun hoge intelligentieniveau, dus het trainen ervan zal een fluitje van een cent zijn. Meestal kan de miniatuurschnauzer een hoogte bereiken van maximaal 36 cm met een gewicht tot 9,1 kg.

Je zou de Coton de Tulear kunnen verwarren met een Bichon Frise, omdat ze allebei dezelfde kleur hebben voor hun vacht. Beide honden delen echter een overeenkomst in die zin dat het allebei kleine hypoallergene honden zijn. Eigenaren zijn dol op de Coton de Tulear vanwege hun speelse en schattige uiterlijk, die vele harten verwarmt. Hun lieve maar clowachtige persoonlijkheid betekent dat er geen gebrek zal zijn aan entertainment in je huis als je ze als huisdier krijgt.

De Coton de Tulear kan een hoogte bereiken van 27 cm en weegt tot 6 kg. Chinese Crested staat bekend om hun vermogen om de perfecte bankpartner te zijn. Toch houden ze van af en toe een uitstapje buitenshuis. Als je het niet weet, zou je de Chihuahua kunnen verwarren met een Chinese kuif, omdat ze een vergelijkbare gestalte hebben.

Ze kunnen tot 5,4 kg wegen bij een hoogte van 33 cm. Als je op zoek bent naar een kleine en rustige hond die graag luieren, dan is de Shih Tzu perfect voor jou. Deze hypoallergene hond weegt 8 kg en kan een hoogte bereiken van maximaal 33 cm. Deze hypoallergene hond is goed voor gezinnen, aangezien dit hondenras bekend staat om zijn felle gevoel van loyaliteit.

De Basenji kan tot 43 cm reiken en weegt tot 12 kg. Ze bereiken meestal slechts 11,5 centimeter lang en 13 pond en worden ongeveer 14 jaar oud. Last but not least op de lijst van kleine hypoallergene honden is de Yorkshire Terrier, ook wel bekend als de Yorkie. Hoewel ze klein van formaat zijn, kan de schors van de Yorkshire Terrier behoorlijk wat stoten.

De Yorkshire Terrier kan een hoogte bereiken tot 23 cm met een gewicht tot 3,2 kg. Van de Yorkshire terrier of Yorkie en Cairn terrier tot de Wire Fox Terrier of zelfs de Schotse terriër, Bedlington terrier, of Welsh terrier - deze kleine maar harige honden werpen heel weinig af, hoewel ze eenmaal per week verzorging nodig hebben. Je hebt dus misschien minder hondenhaar met een niet-afstotende hond, en minder huidschilfers - maar geen enkele hond is puur hypoallergeen. De koninklijke hond van Madagaskar stamt naar verluidt af van honden die een oud scheepswrak in de buurt van Madagaskar hebben overleefd en ze lijken op bichons met hun zachte, witte haar.

Met zoveel kleine honden om uit te kiezen, zul je vast en zeker een liefdevol hondje vinden dat je geen netelroos zal bezorgen. Dus zelfs de beste kleine hypoallergene honden kunnen een allergische reactie veroorzaken bij zeer gevoelige mensen. Huidschilfers, die aan het haar van huisdieren zijn bevestigd, veroorzaakt de meeste hondenallergieën bij mensen, en deze hondenrassen hebben een niet-afstotende vacht die minder huidschilfers produceert. Hypoallergene hondenrassen zijn perfect voor mensen die van honden houden, maar niet overal in huis van bont houden.

Wat dat betreft, hier gaan de tien beste hypoallergene kleine honden voor kinderen, het soort dat weinig tot geen onderhoud vereist, en kan helpen om allergische opflakkeringen tot een minimum te beperken. Dus, wat zijn de beste kleine hypoallergene honden voor jou? Eerlijk gezegd, het perfecte hondje voor jou is degene die geen allergie veroorzaakt en inderdaad onze beste vriend blijkt te zijn. Dus eigenlijk, de beste kleine hypoallergene honden die u zou moeten overwegen, zijn degenen die het beste bij u passen en de juiste keuze zijn voor u en uw gezin. De Bichon Frise is een van de beste keuzes voor het kiezen van een kleine hypoallergene hond als huisdier, omdat ze niet vervellen.

Ze zijn de perfecte kleine metgezel voor diegenen die geen energieke hond willen, maar toch een speelse pup willen. Het is belangrijk op te merken dat geen enkel hondenras of individuele hond gegarandeerd geen reactie veroorzaakt bij een allergisch persoon. .