Welke kleine honden zwemmen graag?

Labrador Retrievers en Newfoundlands staan bekend om hun liefde voor water en zwemvermogen. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, werden Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen. Ze zijn geweldig in een scala aan activiteiten, van hoeden, volgen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk. Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden.

Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers. Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en gelukkige honden die graag in de buurt (en in) het water zijn. Ze hebben waterafstotende jassen en hebben meestal geen probleem om in meren en rivieren te spatten. Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras.

Hun kenmerkende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, wat de Irish Water Spaniel perfect maakt voor zwemmen en waterplezier. Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die werden gefokt om vissers te helpen grote netten vis binnen te halen. Met een dikke, waterbestendige vacht zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze houden ervan waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag. Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie, en zijn intelligent en energiek.

In het verleden hielpen ze jagers watervogels te verzamelen en op te halen. Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en spelende metgezellen. Het korte antwoord van „kunnen kleine honden zwemmen? is dat sommigen dat wel kunnen, maar sommigen niet. De beste zwemmers zijn honden die doorgaans middelgroot tot groot zijn en singels tussen hun tenen hebben (enkele voorbeelden zijn retrievers en labs).

Dit sluit natuurlijk alle kleine honden uit, maar dat betekent niet dat ze allemaal niet kunnen zwemmen. Honden die het niet goed doen in water hebben korte poten en grote kisten, omdat ze niet kunnen blijven drijven. Veel kleine honden vallen in deze categorie, waaronder teckels, shih tzus, mopshonden en corgi's. Er zijn echter enkele kleine honden die langere benen en kleinere kisten hebben en dus bedreven zijn in het leren zwemmen (Maltees en chihuahua's vallen in deze categorie).

Chihuahua's zijn klein van stuk, maar hebben grote persoonlijkheden. Zelfs als ze droog zijn, hebben chihuahua's de neiging te trillen. Vaak zijn ze veel liever bij hun persoon dan in de drank. Mopshonden, zoals hierboven afgebeeld, houden over het algemeen niet van een dag op het strand.

Vanwege hun platte gezichten kunnen ze gemakkelijk oververhit raken in de zon, en een duik in het water is angstaanjagender dan verfrissend. Net als zijn kameraden in de Toy-groep, is de Pekinees gebouwd om schattiger dan duurzaam te zijn. Deze waardige kleine hond zou zichzelf niet te schande maken door een zwemsessie te proberen. De American Boxer Club is het ermee eens dat deze populaire honden geen natuurlijke zwemmers zijn.

Omdat ze veel staart missen en een diepe bovenlijf hebben, komt zwemmen niet zo gemakkelijk voor boksers als voor andere honden. Veel boksers kunnen echter met geduld en veel lekkernijen van het zwembad leren houden. Ik bedoel, kijk eens naar deze jongens. De Maltezer is de prinses van het land, en niet zozeer de zee.

Ze zijn gebouwd om te knuffelen en er vlieg uit te zien, dus baden zijn de enige manier waarop ze in de buurt van water komen. Deze pittige kleine pluisballen racen liever rond of blinken uit in behendigheidsproeven op het land dan door het water te peddelen. Pommeren kiezen hun gevechten zorgvuldig en zouden zelden worden aangetroffen in een situatie waarvan ze niet wisten dat ze erin konden slagen. Net als andere kleine honden is de Bichon Frise gebouwd voor gezelschap.

En hoe moet deze grote bal pluis gezelschap blijven als je zonder hem de rivier afdrijft? Plus, is niet de eerste hoofdregel van permanent onderhoud dat het je verboden is om je haar minstens 24 uur nat te maken nadat je een permanent hebt gekregen? Vanwege zijn korte benen en topzware bouw is de teckel geen natuurlijke zwemmer. Ze hebben dit gemeen met honden zoals boksers en buldoggen. Carla Sparks is een professionele schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in humor, culturele kritiek, het vinden van geweldige dingen die je kunt kopen, en alles wat met honden te maken heeft. Ze is eigendom van twee Chihuahua-mixen voor redding.

Veel hondenrassen, groot en klein, houden van water en zijn ideaal voor strandleven of voor gezinnen die aan meren wonen. De meeste honden zijn geboren als zwemmers en hebben het natuurlijke vermogen en de liefde voor zwemmen. Dat gezegd hebbende; er zijn nog steeds drie categorieën honden - honden die kunnen zwemmen, degenen die kunnen leren zwemmen en een derde categorie waardoor je je afvraagt of ze echt een kat zijn. The Animal Planet heeft verschillende hondenrassen ingeschakeld die van water houden, voornamelijk Newfoundland, Portugese waterhond, Ierse en Engelse Setters, Water Spaniels en bepaalde retrievers.

Al deze honden zijn uitstekende zwemmers en ze houden van het water. In feite; veel van deze hondenrassen werden historisch gefokt om watervogels op te halen of voor waterterugwinning. Laten we eens kijken naar hondenrassen die niet kunnen zwemmen en dan overgaan op goede hondenrassen voor varen, zwemmen en het strandleven in het algemeen. Portugese waterhonden werden gefokt om de vissershelper te zijn.

Ze hielden vogels weg van de gevangen vis en hielpen zelfs met het dragen van berichten tussen boten. Deze energieke hond houdt van water en hun alerte en nieuwsgierige karakter maakt ze geweldige huisdieren. Het zijn knappe honden met korte krullende vachten die in witte, zwarte of bruine kleuren kunnen komen. Deze superzwemmers hebben zwemvliezen zoals de eend.

De Ierse waterspaniël, gekrulde waterhonden, Barbet van Frankrijk, Portugese waterhond van Portugal, Perro de Agua van Spanje, Wetterhoun van Holland en American Water Spaniel van de VS zijn allemaal verre neven. Ze zijn ook gezegend met een prachtige waterdichte jas, griezelige intelligentie en uitzonderlijk zwemvermogen. De Ierse waterspaniël is de grootste van alle spaniels en hij is ook de clown van de familie. Hij is een geweldige waterhond, uitstekend op boten, krachtige zwemmer en zijn jas werpt gemakkelijk water af.

Er wordt aangenomen dat Labrador retrievers afkomstig zijn van Newfoundland-honden, hoewel sommige experts denken dat het andersom is- dat de Labrador mogelijk een van de voorouders van Newfoundland was. Labradors hebben een platte brede staart, zwemvliezen en korte jassen die het verzorgen gemakkelijk maken. Ze zijn ook gemakkelijk te trainen en houden van mensen. Hun stabiele temperament en vriendelijke, aanhankelijke karakter maken ze ideale huisdieren voor mensen die zelf van het water houden.

Het zijn buitengewoon loyale honden en al deze eigenschappen maken ze ook ideale reddings- en therapiehonden. Over honden met krullende vacht gesproken die zoveel van het water houden dat ze zelfs het woord in hun naam hebben, de Portugese waterhond kwam binnen op nr. Poedels zijn de beste meerhonden, de beste hondenrassen voor het strandleven en ook goede hondenrassen om te varen. Geleidelijk aan heeft uw kleine hond het reddingsvest misschien niet nodig, maar bewaar ze altijd in het ondiepe gedeelte voor het geval dat.

Deze duidelijk ogende hond werd in de 18e eeuw gecreëerd door Ierse waterspaniels te kruisen, kleine Newfoundlands, waarschijnlijk enkele poedels en een nu uitgestorven ras genaamd de Old English Water Dog. Als uw kleine hond korte poten en grote kisten heeft, moet u ze koste wat het kost uit de buurt van het water houden. White adopteerde de hond en liet hem kennismaken met jagen en ophalen, waardoor de hond zij aan zij kon werken met White's eigen retrievers. Waterhonden zijn hondenrassen die van oudsher zijn gefokt om watergebonden wild terug te brengen, bijvoorbeeld eenden en ganzen.

Kleine hondenrassen zoals Chihuahuas, Maltese en Chinese kuif, evenals andere haarloze rassen hebben de neiging om koud of bang te worden voor donker water. .