Wie is een kleine hond?

Ben je dol op husky's, maar heb je niet helemaal de ruimte voor een middelgrote hond? Mogen we je voorstellen aan de Alaskan Klee Kai, deze hond ziet eruit als een husky, maar weegt slechts tot 15 pond. Als je meer overtuiging nodig hebt, is dit het ras van Sophie Turner's schattige pup. Vernoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua, bewijzen deze loyale en energieke honden dat goede dingen worden geleverd in kleine verpakkingen van ongeveer vijf pond, om precies te zijn. Kleine hondenrassen krijgen soms een slechte reputatie als vrolijk, hyperactief en moeilijker te trainen, maar zoals bij elk stereotype is dat niet per se het geval.

Natuurlijk, de verschillende soorten kleine honden (zelfs speelgoedrassen) verpakken veel persoonlijkheid in een klein lichaam. Deze kleine honden zijn echter trouwe metgezellen met veel hart en hebben een liefdevolle instelling voor zowel volwassenen als kinderen. Kleine honden zijn honden die 22 pond of minder wegen als volwassen volwassenen. Hoewel de populariteit van de Pekinees de afgelopen jaren langzaam is afgenomen, mogelijk vanwege de hoge verzorgingseisen, zijn deze speelgoedhonden nog steeds uitstekende huisdieren.

Hoewel deze honden ongeëvenaarde persoonlijkheden hebben, betekent Papillons' behoefte aan constant gezelschap dat ze een slechte keuze zijn als ze lange tijd alleen gelaten worden. Oorspronkelijk gefokt voor het jagen op ratten, is de Maltese speelgoedhond al eeuwenlang een populair huisdier in mediterrane landen. De naam voor's werelds kleinste ras is afgeleid van de Mexicaanse staat Chihuahua, waar de hond voor het eerst in de mode raakte.