Zijn honden van kleine rassen moeilijker te huisvesten?

Als hondentrainer heb ik ontdekt dat kleinere honden moeilijker te huisvesten zijn. Niet omdat het enorm verschillende honden zijn, maar omdat we kleine honden vaak een beetje een pas geven. Hun eliminatie is veel kleiner en veel gemakkelijker op te pikken. Als ze een of twee keer het huis binnengaan, is dat geen groot offer.

Het verschil in de effectiviteit van zinstraining op basis van de grootte van honden was, althans voor mij, verbazingwekkend groot. In de kleine hondengroep werd 67 procent beschouwd als volledig zindelijk, waardoor 33 procent overbleef die volgens hun eigenaren niet het vereiste niveau van huisnetheid had bereikt. Ter vergelijking: van de grote honden werd 95 procent beschouwd als volledig huistraind en slechts 5 procent werd beoordeeld als nog steeds bezig met huisvervuilend gedrag. Naast het missen van subtiele en niet zo subtiele tekenen dat ze naar het potje moeten gaan, kunnen kleine hondenbezitters ook rommel missen.

Een te grote kist kan het hele denning-instinct bij honden verliezen, waardoor de kleine hond wordt aangemoedigd om in een hoek te poepen en comfortabel aan de andere kant te slapen. Een grote fout die veel kleine hondenbezitters maken, is om een krat te kopen die te groot is, waardoor de puppy kan genieten van een middagdutje en dan opstaan en naar de andere kant van de kist gaan waar hij zijn pottying doet. Net zoals het gebruik van te grote kratten, een grote kamer of huis, de puppy of kleine hond daarom in een groot nadeel brengt. Het kan bijna onvermijdelijk zijn om een Duitse Dog zich klaar te zien maken om midden in je woonkamer te hurken, terwijl dit bij een kleine hond nauwelijks merkbaar en gemakkelijk te missen is.

Tenzij je van plan bent je kleine hond voor altijd tot een klein deel van je huis te beperken, zal ze moeten leren waar en wanneer ze moet elimineren. Een mogelijke reden waarom kleine honden minder gemakkelijk zindelijk kunnen trainen, kan het feit zijn dat ze vaak zijn gehuisvest in appartementen en hoogbouw zonder onmiddellijke toegang tot buitenruimtes en werven. Dus, wat maakt het dan moeilijker om kleine honden zindelijk te maken? Is het omdat ze kleinere blazen hebben? Snellere stofwisseling? Hieronder staan verschillende mogelijke oorzaken. Natuurlijk kun je kleine honden naar buiten dragen als ze terughoudend zijn om bij vriestemperaturen de tuin in te gaan, je kunt ze trainen om op plaskussens of zelfs in een handige kattenbak te plassen, en hun kleine poepen zien er nogal onschuldig uit in vergelijking met de gigantische uitstapjes van sommige grotere honden, maar er zijn er verschillende uitdagingen waar je je bewust van moet zijn.

Er is enige suggestie geweest dat grotere honden intelligenter (of op zijn minst beter te trainen) zijn dan kleinere honden. En vergeet ook niet te overwegen of uw puppy of kleine hond zich bezighoudt met opwinding plassen of onderdanig plassen. Verwachten dat een hond te lang plast, veroorzaakt ongemak voor de hond en kan hem vatbaar maken voor urineweginfecties. Wanneer ze naar hun nieuwe huis gaan, observeren ze de gewoonten van de hond of honden als die er zijn.

Inderdaad, de best getrainde kleine honden zijn degenen die zijn getraind met dezelfde toewijding gewijd aan hun grotere tegenhangers.