Zijn kleine honden moeilijker om zindelijk te trainen?

Als hondentrainer heb ik ontdekt dat kleinere honden moeilijker te huisvesten zijn. Niet omdat het enorm verschillende honden zijn, maar omdat we kleine honden vaak een beetje een pas geven. Hun eliminatie is veel kleiner en veel gemakkelijker op te pikken. Als ze een of twee keer het huis binnengaan, is dat geen groot offer.

Hondenrassen die in de speelgoedgroep zijn opgenomen, staan vaak bovenaan de lijst van de moeilijkste hondenrassen om zindelijk te trainen. Over welke hondenrassen hebben we het? Chihuahuas, Maltees, papillon, miniatuur pinschers, Pommeren en Shih Tzus om er maar een paar te noemen. Het verschil in de effectiviteit van zinstraining op basis van de grootte van honden was, althans voor mij, verbazingwekkend groot. In de kleine hondengroep werd 67 procent beschouwd als volledig zindelijk, waardoor 33 procent overbleef die volgens hun eigenaren niet het vereiste niveau van huisnetheid had bereikt.

Ter vergelijking: van de grote honden werd 95 procent beschouwd als volledig huistraind en slechts 5 procent werd beoordeeld als nog steeds bezig met huisvervuilend gedrag. Ze merken wel op dat dit niet de eerste studie is die gedragsverschillen tussen grote en kleine honden heeft waargenomen. Terriers worden vaak samengevoegd in lijsten van de moeilijkste hondenrassen om zindelijk te trainen en deze omvatten meestal de kleinere, werkende terriërs gefokt als plaagjachthonden zoals rattenterriërs en Jack Russells. Er is enige suggestie geweest dat grotere honden intelligenter (of op zijn minst beter te trainen) zijn dan kleinere honden.

Een andere is dat eigenaren van kleine honden misschien de neiging hebben om ze naar buiten te dragen in plaats van hen te leren hun fysiologische behoeften aan te geven aan potje aan de deur. Het kan bijna onvermijdelijk zijn om een Duitse Dog zich klaar te zien maken om midden in je woonkamer te hurken, terwijl dit bij een kleine hond nauwelijks merkbaar en gemakkelijk te missen is. Vaak krijgen deze honden de schuld dat ze moeilijk te huisbreken zijn omdat het bijzonder koppige honden zijn. Tot nu toe hebben we enkele mythen ontkracht die draaien om de moeilijkste hondenrassen om zindelijk te trainen, zoals sommige honden die ervan worden beschuldigd koppig of gewoon dom te zijn of anderen die pestkoppen proberen te worden, zodat ze kunnen elimineren waar ze willen.

Veel mensen zijn verrast wanneer eigenaren van verschillende honden van grote rassen ook worstelen met zindelijkheidstraining van hun honden. Het is echter niet ongebruikelijk dat puppy's van grote en gigantische hondenrassen pas volledig zindelijk worden getraind als ze 6 tot 8 maanden oud zijn, wanneer andere kleinere hondenrassen minder nodig hebben. Je kunt ze meenemen in een kleine tas, je kunt ze met je mee laten reizen in de cabine van een vliegtuig, en je kunt ze meenemen naar plaatsen waar grotere honden alleen maar van kunnen dromen. Met dit alles gezegd, klinkt het misschien alsof het leven met een kleine hond vrij eenvoudig is, maar het kan ingewikkeld worden op de afdeling zindelijkheidstraining.

Natuurlijk kun je kleine honden naar buiten dragen als ze terughoudend zijn om bij vriestemperaturen de tuin in te gaan, je kunt ze trainen om op plaskussens of zelfs in een handige kattenbak te plassen, en hun kleine poepen zien er nogal onschuldig uit in vergelijking met de gigantische uitstapjes van sommige grotere honden, maar er zijn verschillende uitdagingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Talloze kleine honden zullen niet potje worden bij koud weer of ze nemen hun zoete tijd terwijl je ijskoud bent als ijs. Ik heb geprobeerd de lijst te maken over waarom kleine honden moeilijker zo uitputtend mogelijk zindelijk kunnen worden getraind, maar de kans is groot dat ik er nog wat meer bedenk en terugkom om dingen bij te werken.