Zijn kleine honden moeilijker te trainen?

Kleine honden kunnen moeilijker te trainen zijn dan grote honden. Ze hebben de neiging om binnenshuis meer territoriaal te zijn dan grotere honden die het buitenleven vaak als hun belangrijkste grasmat zien. Een ding dat in de loop der jaren is opgevallen, is dat kleinere honden (meestal) minder getraind zijn. En als gevolg daarvan zijn kleine honden naar mijn mening vaak irritanter dan middelgrote en grote honden.

De studie werkte met een groep van meer dan 1.200 honden van verschillende kleine en grote rassen. Uit deze bevindingen merkten ze een gemeenschappelijk patroon op bij kleine honden dat aangaf dat ze consequent moeilijker te trainen waren. Kleine honden hebben meer kans om te bijten omdat ze minder intimiderend zijn voor mensen en daarom minder respect krijgen. En vergeet ook niet te overwegen of uw puppy of kleine hond zich bezighoudt met opwinding plassen of onderdanig plassen.

Kleine honden hebben de neiging behoorlijk energiek te zijn en blaffen op hun beurt, of in het geval van de meeste kleine honden, buitensporig schreeuwen zonder rekening te houden met uw bestellingen. Met dit alles gezegd, klinkt het misschien alsof het leven met een kleine hond vrij eenvoudig is, maar het kan ingewikkeld worden op de afdeling zindelijkheidstraining. Net als het trainen van middelgrote en grote rassen, gaat veel geduld, doorzettingsvermogen en oefening een lange weg bij het trainen van uw kleine hond, het kan gemakkelijker zijn dan u denkt. Dus vandaag geef ik advies over het trainen van kleine honden en ik onderzoek ook mogelijke redenen voor deze discrepantie.

Het kan bijna onvermijdelijk zijn om een Duitse Dog zich klaar te zien maken om midden in je woonkamer te hurken, terwijl dit bij een kleine hond nauwelijks merkbaar en gemakkelijk te missen is. Natuurlijk kun je kleine honden naar buiten dragen als ze terughoudend zijn om bij vriestemperaturen de tuin in te gaan, je kunt ze trainen om op plaskussens of zelfs in een handige kattenbak te plassen, en hun kleine poepen zien er nogal onschuldig uit in vergelijking met de gigantische uitstapjes van sommige grotere honden, maar er zijn er verschillende uitdagingen waar je je bewust van moet zijn. Inderdaad, de best getrainde kleine honden zijn degenen die zijn getraind met dezelfde toewijding gewijd aan hun grotere tegenhangers. Bovendien hebben kleine honden vaak veel onderhoud nodig, waaronder regelmatige uitstapjes naar de trimmer en dierenarts.

Maar wat belangrijk is om te begrijpen, is dat alle hondentraining begint met ons mensen die onze honden willen trainen. Bovendien kunnen kleine honden reactiever zijn dan grotere honden, wat betekent dat ze meer kunnen blaffen of grommen als reactie op prikkels. All About My Small Dog neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon.