Zijn kleine honden minder gehoorzaam?

Hoewel het Pekingese ras vorstelijk, intelligent, onafhankelijk en aanhankelijk is, kunnen sommige Pekes enigszins koppig en zelfs afstandelijk zijn over training. Veel mopshonden zijn liefdevol en enthousiast om te behagen, maar sommige leden van dit kleine hondenras kunnen enigszins eigenwijs zijn met betrekking tot standaard trainingsoefeningen. Hoewel de Shih Tzu een gelukkig, aanhankelijk en over het algemeen aangenaam ras is, kunnen sommige van deze honden koppig zijn in typische trainingssituaties. Boston Terriers zijn uitstekende gezinshonden, vanwege hun aanhankelijke en vriendelijke karakter, hoewel het trainen van dit ras veel geduld kan vergen.

Niet alleen hebben kleine honden meer kans om uit te halen, ze hebben ook de neiging om minder gehoorzaam en minder goed zindelijk te zijn. kleine honden zijn vaak niet goed gesocialiseerd en eigenaren van kleine honden besteden minder tijd (in veel gevallen geen) aan het trainen ervan. Ik ben een gepassioneerde ouder die deelt wat ik weet over teckels en avonturen met kleine honden. Wanneer een hond op de grond ligt, heeft hij meer bewegingsvrijheid en kan hij kiezen of hij de persoon of hond die nadert wil onderzoeken.

Ze bepaalden ook of de hond meestal vecht met andere honden, blaft naar joggers of fietsers of joggers achtervolgt, prikkelbaar is wanneer de deurbel gaat of wanneer andere honden worden gezien. Maar thuis zelfbeheersing aanleren en uw hond leren zichzelf te kalmeren, kan een grote invloed hebben op de manier waarop uw hond reageert op prikkels in de buitenwereld. Kleinere honden kunnen de reputatie hebben agressief gedrag te vertonen wanneer ze worden geconfronteerd met een andere hond of persoon. Ongeacht hun grootte vertoonden honden die vaker werden gestraft meer agressie, maar het effect was groter bij kleinere honden.

Ze begrijpen de lichaamstaal van honden (hun eigen hond en anderen naderen) niet genoeg om te weten hoe ze negatieve situaties kunnen vermijden. Hoewel niet precies hetzelfde scenario, dat is wat ik bedoel toen ik zei dat kleine honden, zelfs als ze gewoon „schattig zijn, kan yappy de situatie snel escaleren en kan het de andere hond bang maken of intimideren. Op basis van mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het niet leuk is als ik langs loop met een leuke dag en ineens rukt mijn kleine hond aan mijn arm en veroorzaakt een scène. Christine Arhant en haar Weense collega's ontdekten dat kleine honden die met hun baasjes aan meer activiteiten deelnamen, meer kans hadden om gehoorzaam, zelfverzekerd en angstvrij te zijn.

De eigenaren van kleine honden lachen meestal gewoon zenuwachtig en verontschuldigen zich, waardoor het gedrag mogelijk wordt in plaats van het te corrigeren. Voor statistische analyse werden de honden gedeeld naar grootte, waarbij willekeurig degenen werden geclassificeerd als grote honden die groter waren dan 44 lbs. Agressie bij kleine honden is niet iets om van zich af te halen of gemakkelijk af te wijzen als „precies zoals ze zijn. Mijn vriend uitte een algemeen aangenomen stereotype dat suggereert dat er gedragsverschillen zijn tussen grotere en kleinere honden, waarbij de kleine honden als prikkelbaarder en angstiger worden beschouwd.