Wat zorgt ervoor dat een hond je bijt?

Honden kunnen bijten omdat ze bang zijn of geschrokken zijn. Ze kunnen bijten omdat ze zich bedreigd voelen. Ze kunnen bijten om iets te beschermen dat waardevol voor hen is, zoals hun puppy's, hun eten of een speeltje. Honden kunnen bijten omdat ze zich niet lekker voelen.

Het meest agressieve gedrag van honden is op een bepaald niveau geworteld in angst. Een hond kan bang zijn dat iets of iemand dicht bij hem komt, of in zijn ruimte komt. Wanneer waar een hond bang voor is te dichtbij komt, kunnen honden overweldigd raken of „over de drempel” raken en kunnen ze reageren door te bijten. Voor de hond die bijt uit angst, gaat het er over het algemeen om afstand te creëren van wat of wie ze zich zorgen maken.

Als uw hond iets waardevols heeft, zoals speelgoed, voedsel of kauwen dat hij niet wil delen, kan hij bijten uit angst dat het waardevolle ding wordt weggenomen. Bijten om waardevolle items te beschermen kan gebeuren als onderdeel van het bewaken van hulpbronnen. Ongeacht het ras kunnen sommige honden sterke bewakingneigingen hebben en kunnen ze hun toevlucht nemen tot bijten als ze merken dat hun huis wordt binnengedrongen, of als ze geloven dat iemand in hun familie in gevaar is (ongeacht of dat gevaar reëel is). Zelfs de meest tolerante honden kunnen bijten als ze gewond zijn of pijn hebben.

Als uw hond gewond raakt, houd er dan rekening mee dat hij kan bijten wanneer hij wordt gehanteerd, dus wees bijzonder voorzichtig als u uw gewonde hond moet optillen of verplaatsen. Als het gedrag van uw hond plotseling verandert, is het een goed idee om een afspraak te maken met uw dierenarts en met een lokale positieve bekrachtigingstrainer. Een veel voorkomende vorm van bijten waar mensen niet per se aan denken, is monden of bijten, wat gebeurt in combinatie met spelen. Licht bijten of monden is een veel voorkomende manier waarop honden de wereld om hen heen verkennen en is een gedrag dat honden tijdens het spelen zullen vertonen.

Hoewel het over het algemeen niet erg leuk voor ons is, is het een natuurlijk onderdeel van hoe honden met elkaar spelen, en natuurlijk hoe ze omgaan met hun speelgoed. Kijken hoe honden elkaar monden tijdens het spelen kan alarmerend zijn. Als u zich zorgen maakt over hoe mondig uw hond met u of andere honden speelt, kan het opzetten van een consult met een trainer nuttig zijn om te begrijpen of de speelstijl van uw hond wel of niet geschikt is. Volgens de American Veterinary Medical Association (AVMA) bijten honden als reactie op iets.

Als de hond zich in een stressvolle situatie bevindt, kan hij bijten om zichzelf of zijn territorium te verdedigen. Als u begrijpt wat dit fenomeen veroorzaakt, kunt u voorkomen dat u de hondenbijtstatistiek van volgend jaar wordt. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom honden bijten:. In het geval van honden die bijten vanwege dominantie-agressie, zijn leden van de menselijke familie van de hond meestal het slachtoffer.

Probeer onschuldig een hond van het bed te halen om het beddengoed te verschonen; duw op zijn romp om ervoor te zorgen dat een zitcommando wordt nageleefd; stap over een hond die ongemakkelijk in de deuropening rust en de hond barst uit in een „je kunt die vocale waarschuwing beter niet doen, gevolgd door een hap. Er zijn meerdere redenen waarom een hond agressie kan vertonen jegens familieleden. De meest voorkomende oorzaken zijn conflictagressie, op angst gebaseerde, defensieve agressie, statusgerelateerde agressie, bezitterige agressie, agressie bij voedselbewaking en omgeleide agressie. Leven met een hond die agressief is tegenover familieleden kan moeilijk, gevaarlijk, teleurstellend en frustrerend zijn (zie Agressie - Diagnose en overzicht).

Hoewel alle beten als ernstig moeten worden beschouwd; de omstandigheden en keuzes die de hond tijdens de aflevering heeft gemaakt, kunnen enige indicatie geven over de opties die de hond heeft overwogen voordat hij agressie gebruikte. Je hond straffen door te slaan of te slaan is het ergste wat je kunt doen - onder alle omstandigheden - maar vooral als je hond agressieve neigingen vertoont. Elke hond heeft een andere drempel voor wat hem ertoe aanzet hun toevlucht te nemen tot bijten, en sommige honden hebben meer ondersteuning nodig om beten te voorkomen. Een advocaat voor hondenbijtletsel uit Hardison% 26 Cochran kan een mogelijke claim voor hondenbeet met u bespreken als u een dergelijk letsel heeft opgelopen in North Carolina.

Een hondenbezitter heeft de verantwoordelijkheid om redelijke pogingen te doen om ervoor te zorgen dat zijn hond niemand bijt. Van kleine inkepingen die de huid niet breken tot ernstige beten die medische zorg vereisen, er zijn meerdere redenen waarom een hond het gevoel kan hebben dat bijten hun beste reactie is. De website heeft ook een uitstekende lijst met leerpunten voor kinderen over hondenveiligheid, waaronder het niet benaderen van onbekende honden, nooit een hond aaien zonder toestemming van de persoon van de hond te krijgen en wat te doen als ze worden aangevallen. Een lieve hond met slappe oren die lijdt aan otitis externa kan bijten als hij zijn oren verward krijgt; een hond met heupdysplasie kan een handler inschakelen die op zijn heupen drukt om het zitcommando af te dwingen.

Wanneer uw hond wegkijkt, zijn hoofd laat zakken of u ontwijkt, vooral wanneer u hem berispt, is dit eerbied, verzoening en onderwerping en een poging om de ontmoeting te beëindigen (zie Hondencommunicatie - Hondentaal interpreteren). Goede leiders voor honden behandelen hun honden meer zoals een goede ouder kinderen zou behandelen, of een goede leraar zou een student behandelen. De ernst van een beet kan worden beoordeeld door zorgvuldige afweging van de situatie, de schade veroorzaakt door de beet, de keuzes die de hond heeft gemaakt, inclusief de bereidheid van de hond om escalatie tot een beet te voorkomen door te grommen, snauwen of knappen en de diagnose van het type agressie. Een positieve bekrachtigingstrainer kan u helpen bij het begrijpen van het gedrag van uw hond en hoe u u kunt helpen uw hond klaar te stomen voor succes en te voorkomen dat uw hond in situaties terechtkomt die voor hem of haar te hoog zijn.

Het is onwaarschijnlijk dat de hond zijn gedrag verandert zonder omscholing en de hond leert van elke gelegenheid om zijn agressie te oefenen; beperk dus zijn kans op extra agressieve ontmoetingen (zie Agressie - Aan de slag - Veiligheid en management). De kaken van een volwassen hond kunnen aanzienlijk meer pijn veroorzaken dan puppytanden, en volwassen honden kunnen per ongeluk letsel veroorzaken tijdens het monden. Evenzo, als uw hond is begonnen te longeren, grommen of zich ongemakkelijk of gestrest lijkt in verschillende situaties, is het een goed moment om contact te maken met een professionele hondentrainer. .