Kunnen kleine honden kippenbotten eten?

Nee, kippenbotten zijn erg gevaarlijk voor honden. Aliya McCullough, Fetch door de dierenarts van The Dodo, vertelt The Dig. Gekookte botten kunnen splinteren en ernstige interne schade aan honden veroorzaken. Kippenbotten van tafelresten zijn absoluut verboden terrein, samen met andere gekookte botten.

Rauwe botten vormen potentiële risico's en mogen alleen onder zorgvuldige observatie worden geconsumeerd. Ja, honden kunnen kippenbotten verteren, maar gekookte botten zijn niet veilig voor huisdieren. Dit komt omdat ze broos worden en kunnen splinteren en vast kunnen komen te zitten in het spijsverteringsstelsel van uw hond. Sommige mensen die hun honden een rawfood-dieet geven, bieden kippenvlees op het bot.

Deze botten zijn zachter en buigzamer en kunnen daarom gemakkelijker worden verteerd. Als u vragen heeft over het voeren van uw pupbot, praat dan met uw dierenarts voor het beste advies over hoe u veilig botten aan het dieet van uw hond kunt toevoegen. Kippenbotten zijn gevaarlijk voor honden omdat ze zo klein zijn en zo gemakkelijk kunnen splinteren. Deze lichtgewicht botten breken in scherven die de keel kunnen scheuren of door de darmen kunnen prikken.

De botten en hun stukjes kunnen ook snel leiden tot verstikking en obstructie van de luchtwegen bij honden. Helaas verschillen kippenbotten niet van andere soorten gekookte botten en kunnen ze gevaarlijk zijn voor honden. Ze zijn erg broos, vooral als ze worden gekookt, en kunnen gemakkelijk splinteren in de krachtige kaken van uw hond. In plaats van een lekkere snack kunnen de botten veranderen in een mondvol scherpe punten die het tandvlees kunnen beschadigen, de keel kunnen verwonden, de slokdarm kunnen doorboren of helemaal in de maag kunnen komen om daar ravage aan te richten.

Hoewel het eng is om te beseffen dat uw hond een kippenbot heeft gegeten, is het waarschijnlijk dat het goed komt met uw hond als hij niet stikte tijdens het eten van het bot. Als uw hond kippenbotten heeft gegeten, ga dan naar de dierenarts voor noodgevallen als uw hond actief stikt na het nuttigen van het kippenbot. Hij at een hele kleine rauwe kip per dag (trouwens, veel goedkoper en gezonder dan de beste hondenvoeronzin die regelmatig uit de winkels wordt teruggeroepen). Raadpleeg ten slotte de nooddierenarts als uw hond bloedingen heeft in zijn braaksel, ontlasting of speeksel nadat uw hond kippenbotten heeft gegeten.

Er is een heel kleine tacoblokhond die dagelijks langskomt om te halen wat er overblijft van de maaltijden van de vorige dag. Veel mensen voeren hun honden rauw, en het is niet ongebruikelijk dat honden af en toe een vogel in je achtertuin vangen en eten.