Waarom gedragen kleine honden zich zo slecht?

Het is bekend dat angstige en angstige honden zich agressiever gedragen tegenover vreemden dan ontspannen honden, en eerdere studies hebben kleine omvang in verband gebracht met angst. Dat is volkomen logisch — ze zijn zo kwetsbaar. kleine honden zijn ook vaak minder gehoorzaam en minder goed thuis getraind. Het syndroom van kleine honden komt voort uit onvoldoende training, lichaamsbeweging en socialisatie.

Agressief gedrag geassocieerd met het syndroom van kleine honden komt voornamelijk voor vanwege de manier waarop een kleine hond wordt opgevoed. Het blijkt dat eigenaren van kleine en speelgoedrassen inderdaad hebben ontdekt dat dit waar is in vergelijking met grotere honden. Wanneer kleine honden naar grote honden blaffen, geloven de meeste eigenaren dat ze gewoon proberen de aandacht van de groten te trekken en willen dat de laatste ze herkent. Het is echter belangrijk op te merken dat frequent gebruik van straf tijdens de training sterk gecorreleerd was met agressief gedrag bij zowel kleine als grote honden.

Kleine honden die niet genoeg bewegen, kunnen veel opgekropte energie hebben en hebben meer kans om zich te gedragen. Socialisatie is meer dan alleen uw hond in een kamer met andere honden plaatsen en ze het laten uitwerken. Erger nog, de zoon van een andere buurman bracht zijn pitbull op bezoek - en de pitbull raakte los - in een poging langs het huis te rennen met de agressieve kleine honden. Mijn vriend uitte een algemeen aangenomen stereotype dat suggereert dat er gedragsverschillen zijn tussen grotere en kleinere honden, waarbij de kleine honden als prikkelbaarder en angstiger worden beschouwd.

Het is belangrijk om uw kleine hond te leren om op de juiste manier met andere honden om te gaan, of te leren omgaan met de situatie, zodat interacties als deze kunnen worden vermeden en niemand gewond raakt. Omdat kleine honden fysiek gemakkelijker te manoeuvreren zijn, zijn ze vaak het slachtoffer van onbedoelde dwang. Helaas is het bij kleine honden veel gemakkelijker om slecht gedrag te negeren (vooral wanneer ze voor het eerst beginnen). Toen ik professioneel zat, woonde een van mijn klanten aan de overkant van een huis van zes kleine honden (minstens twee teckels) en terroriseerden ze iedereen die voorbij liep.

Ervan uitgaande dat alleen training, en alleen positieve bekrachtiging, dit probleem zal corrigeren, voelt het alsof je de eigenaar de schuld geeft van alle misdragende kleine honden. Wanneer ze de honden van andere eigenaren niet traint, neemt ze deel aan hondenbehendigheid of wandelingen in de wildernis van New Mexico en Colorado met haar eigen vier honden. Territoriale agressie Een hond vertoont dit type agressie wanneer hij roofdieren afweert die binnenkomen wat de hond als zijn territorium beschouwt.